Kasımpaşa'daki cinayetin nedeni namaz görüntüleri mi?

6 Ocak'ta Kasımpaşa'da bir kavgada öldürülen Alper Akpak'ın elinde, Yazıcıoğlu'nun kaza sonrası namaz kılarken görüntüleri olduğu iddia edildi.

Mert İnan'ın Vatan gazetesinde yer alan habere göre, Büyük Birlik Partisi (BBP) Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası 5’inci yılına girerken, farklı iddiaların gündeme gelmesi yeni soru işaretleri yarattı. Savcılık tarafından yürütülen gizli soruşturma devam ederken, Yazıcıoğlu’nun avukatı Selami Ekici, geçtiğimiz 6 Ocak’ta İstanbul Kasımpaşa’da çıkan bir kavgada işlenen cinayetin, Yazıcıoğlu ile bağlantılı olduğunu öne sürdü. 

İşte avukatın iddiaları: 

“Bazı tanıklar, Yazıcıoğlu’nun ölümünden önce son namaz görüntüleri olduğu yönünde beyanda bulundu. Sivas’ta partili bir arkadaş fotomontaj çizim yaptırmış. Yazıcıoğlu, karlar üzerinde namaz kılarken görülüyor. Bu çizim internete düştü. Görüntüler fotomontaj ve doğruyu yansıtmıyor.”


Gazeteci Akpak ele geçirmiş
“Ama olayın aslını BBP Erzurum eski İl Başkanı Emrullah Önalan’dan öğrendik. Önalan bize, Yazıcıoğlu’nun ölüm anından önce dua ederken görüntüsü olduğunu söyledi. Bu görüntüleri 2009 yılında eski bir polis muhabiri de olan gazeteci Ahmet Akpak’la izlediğini iddia etti. Görüntünün 10-15 saniye olduğunu, Başkan’ın ölümünden önce çömelmiş ve elleri dua eder vaziyette görüldüğünü, gömlek yakasının açık olduğunu dile getirdi. Görüntülerde 3 kişinin Yazıcıoğlu’na yaklaştığını, çekimlerin, bu kişilerin arkasında olan bir başkası tarafından kaydedilmiş olabileceğini öne sürdü.”


Önce babası şekerden öldü
“Biz bu iddiaları geçtiğimiz yıl Mayıs ayında öğrenebildik. Bunun üzerine geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Önalan’la birlikte İstanbul’a gittik. Yanımızda rahmetli Yazıcıoğlu’nun bacanağı Rafet Aslanoğlu, avukat Kemal Yavuz ve Sivas eski Ocak Başkanı Hüseyin Berçin bulunuyordu. Görüntülerin sahibi olduğu ileri sürülen Ahmet Akpak’ın 2010 yılında şeker komasından öldüğünü öğrendik. İddia edilen görüntülerin Ahmet Akpak’ın oğlu Alper Akpak’ta olabileceği şüphesiyle ertesi gün Alper Akpak’a ulaştık.”


Oğlu da kavgada öldürüldü
“Alper Akpak, babasının çeşitli yerlerde eşyalarının olduğunu, arşivlerini kontrol edip görüntüleri bulduğu takdirde teslim edeceğini söyledi ve 1 hafta süre istedi. Sonrasında telefonlarımıza çıkmadı. Delil karartmadan hakkında suç duyurusunda bulunduk. Savcılık Akpak hakkında soruşturma yürütüyordu. İfadesine başvurulacaktı. Ancak Akpak, geçtiğimiz günlerde Kasımpaşa’da çıkan bir kavgada öldürüldü. Kavganın nedeni, failleri ve söz konusu ölüm soruşturuluyor.”


Enkaz 48 saat sonra bulunabildi
Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopter 25 Mart 2009 tarihinde saat 14.37’de Kahramanmaraş mitinginden Yozgat Yerköy mitingine hareket etmek için havalandı. Bilinmeyen bir nedenle saat 15.03’de Sisne ve Kızılöz Köyleri arasında yere çakıldı. Enkaza ancak 48 saat sonra ulaşılabildi.


Savcı, Alper Akpak’ın bilgisayarına el koydu
“Savcı, bu ölümün Yazıcıoğlu olayı ile bağlantılı olabileceği şüphesinden hareketle Akpak’ın bilgisayar ve arşiv dökümanlarına el koyma kararı aldı. Bizim iddiamız bu cinayetin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilişkili olabileceği yönünde. Akpak’a ait arşivlerin araştırılmasını istiyoruz. Bir iddiaya göre Ahmet Akpak’ın görüntüleri Özel Kuvvetler’de görevli birinden aldığı. Adli Tıp Raporları, Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasından sonra 1 saate yakın yaşadığı yönünde. Ancak Alper Akpak, ifadesi alınamadan kavgada öldürüldü. Babası Ahmet Akpak için derin gazeteci deniliyormuş.”


‘Kaza değil suikast’ iddiaları
Aradan geçen 5 yılda Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili çok sayıda iddia ortaya atıldı. İşte Avukat Ekici’nin dilinden o iddialardan bazıları:

- Zehirlendiler: Helikopterin düştüğü anlarda bölgede 3 savaş uçağı bulunuyordu. Bu uçakların bıraktığı karbonmonoksit gazına maruz kalındı. Helikopterin pilotu Kaya İstektepe’nin kanında yüzde 24, Gazeteci İsmail Güneş’te yüzde 27, Muhsin Yazıcıoğlu’nda ise yüzde 13 seviyesinde karbonmonoksit tespit edildi. Bilirkişi raporlarında yüzde 24 oranındaki karbonmonoksit gazının pilotta sarhoşluk, dikkat bozukluğu, baygınlık gibi tesirler yapabileceği ifade edildi.

- Derin yapıların işi: Yazıcıoğlu’nun hem 28 Şubat sürecindeki, hem Kürt açılımındaki, hem de Ergenekon’da aldığı tavır derin yapıları rahatsız etti.

- Radardan silinen görüntüler: Düşme anında Genelkurmay’ın radarlarında 4 dakika 47 saniyelik görüntülerinin arıza nedeniyle olmaması. O saatte bölgede görev yapan 3 jetin bilgisayar görüntülerini istedikten sonra, belli aralıklarla 3 savaş uçağının düşmesi tesadüf mü?


BBP’Lİ ESKİ BAŞKAN: O görüntüleri beraber izledik
İddialarda adı geçen BBP Erzurum eski İl Başkanı Emrullah Önalan ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Görüntüleri Ahmet Akpak’tan sonra oğlu Alper Akpak’la izlemiştik. Alper Akpak, ellerindeki görüntülerin bilinmesini istemiyordu. 10-15 saniyelik görüntüde rahmetli Yazıcıoğlu, ellerini açmış son yakarış içindeydi. Savcıya Ahmet Akpak ve oğlundaki görüntüleri izlediğimi söyledim.”


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.