Medine'de Türklerin kaldığı otelde yangın; 17 ölü, 130 yaralı!

Suudi Arabistan'ın Medine kentindeki İşrak el-Medine otelinde çıkan yangında 17 kişi öldü, 130 kişi yaralandı

Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı SPA’nın haberine göre, farklı milletlerden 700 umre ziyaretçisinin kaldığı otelde çıkan yangına hemen müdahale edildi. Otelin büyük olması ve içerisinde çok sayıda umre ziyaretçisinin bulunması nedeniyle 17 kişi hayatını kaybederken, 130 kişinin yaralandığı belirtildi. Medine Valisi Prens Faysal bin Salman Bin Abdulaziz’in emri üzerine daha büyük bir felaketin meydana gelmemesi için İşrak el-Medine otelinin yakınındaki tüm oteller boşaltıldı. Saatler süren çalışmalar sonunda yangın kontrol altına alındı. Yaralılar en yakınlardaki otellere taşındı. Yangının çıkış nedenin bilinmediği ve olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Diyanet İşleri Medine sorumlusu Nevzat Ünal, otelde henüz Türk vatandaşlarının olup olmadığını bilmediklerini ancak hastanelerin tek tek dolaşılıp Türklerin olup olmadığını öğrenmeye çalışıldığını ifade etti.    

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.