Zaman yazarı ABD'yi Türkiye'ye müdahaleye çağırdı

Cemaat medyası kendini aştı. Zaman Gazetesi yazarı Ali H. Aslan bugünkü yazısında ABD'yi Türkiye'ye müdahaleye çağırdı.Zaman Gazetesi yazarı Ali H. Aslan 'Obama yönetimi nasıl davranmalı?' başlıklı bugünkü yazısında Türkiye'ye müdahale isteyen bazı isimlerin ve düşünce kuruluşlarının görüşlerine yer vererek 'Yaşananlar ABD dahil Batılı muhataplarının olanlara kayıtsız kalmasını güçleştiriyor' ifadelerini kullandı ve adeta Obama yönetiminin Türkiye'ye müdahalesini sabırsızlıkla beklediğini gözler önüne serdi.

Aslan, yazısının genelinde Türkiye aleyhine görüş belirtenlerin ifadelerine atıfta bulunarak adeta olumsuz bir Türkiye tablosu çizip 'Ankara'yla ilişkilerin acilen yeniden tanımlanması yönünde Obama yönetimine içinden ve dışından ciddi telkinler geldiği muhakkak' diye yazdı.
Aslan '17 Aralık krizi vuku bulmadan Birpartisan Policy Center da kapsamlı bir rapor yayınlamış, Türkiye kadar stratejik önemi haiz bir ülkedeki olumsuz iç gidişattan sarf-ı nazar edilemeyeceğini savunmuştu' ifadelerini köşesine taşıyarak ABD'nin Türkiye'ye müdahale etmesinin zorunlu olduğunu savundu.
Aslan yine 'Freedom House Başkanı David Kramer, ABD'nin tepkisinin yeterince üst düzey makamlardan gelmediğinden yakındı' ve 'Council on Foreign Relations (CFR) uzmanı Steven Cook da ABD'nin konuşma vaktinin gelip de geçtiği kanaatini taşıyanlardan' ifadelerini köşesine taşıyarak hararetli bir şekilde bu görüşlerin destekçisi olduğunu yazısındaki her satırda belli etti.
Aslan yazısını 'Yaşananlar ABD dahil Batılı muhataplarının olanlara kayıtsız kalmasını güçleştiriyor' diye bitirerek temennisini dile getirmiş oldu. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.