Mttb’den, Salih Mirzabeyoğlu Açıklaması

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Adıyaman Şubesi tarafından Salih Mirzabeyoğlu için bir basın açıklaması düzenledi.Demokrasi Parkında düzenlenen basın açıklamasını okuyan MTTB Adıyaman Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Akay, Salih Mirzabeyoğlu, inancına uygun bir dünya görüşünün fikrini örgütleştirmiş ve bunun hayata tatbik edilmesini isteyen, inandığı gibi yaşamaya çaba gösteren bir insan olduğunu vurguladı. Mirzabeyoğlu’nun Başta Anadolu olmak üzere tüm ümmetin özgür ve bağımsız, olarak yaşadığı bir devlet hayalini taşıyan fikir adamı olduğunu ifade eden Akay, şunları söyledi:



“16 yıldır cezaevinde ve bunun 10 yılını tek başına tecritte geçirdi. 28 Şubat darbesi Müslüman Anadolu’yu ruh kökünden kopartmak için yapılan bir darbedir ve bu darbenin sembol ismi Salih Mirzabeyoğlu’dur. Ona yapılan zulümlerle onun şahsında bütün Müslümanlara mesaj verilmek istenmiştir. Salih Mirzabeyoğlu, bu sistemi kabul etmeyen ve bu sisteme alternatif bir sistem fikrini örgütleştiren bir dava insanıdır. Ve bu yüzden de ağır şekilde cezalandırılmak istenmiştir. 28 Şubat zihniyetiyle hesaplaşmak öncelikle o zihniyetin mağdur ettiği insanlara yapılan zulmü bitirerek olur. 28 Şubat zihniyeti bu memleketin doğurduğu insanlar değil, kökü dışarıda olan İslam ve insanlık düşmanı bir zihniyettir. Bizler bugün burada fikirlerimizi özgürce dile getire biliyorsak bunu Salih Mirzabeyoğlu gibi büyük zulümler gören gerçek dava insanlarına borçluyuz. 28 Şubat sürecini bu memlekette yaşatanların tamamının tahliye edildiği ve Salih Mirzabeyoğlu’nun dava arkadaşlarının tekrar cezaevlerine konulduğu bu dönemde biz Milli Türk Talebe Birliği, Adıyaman Genç İmam Hatipler Platformu mensubu kardeşlerimizle bugün burada 28 Şubat mağduru Salih Mirzabeyoğlu ve dava arkadaşlarına hepimizden daha fazla hak ettikleri özgürlüklerinin iade edilmesini istiyoruz. Ve o gün gelene dek bu isteğimizi bıkmadan usanmadan dile getireceğiz.”

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.