Suriye'de 10 Binden Fazla Çocuk Öldü






Amerika Birleşik Devletleri merkezli "Save The Children" adlı sivil toplum örgütünün yayınladığı 20 sayfalık rapor, ülkede yaşanan felaketi gözler önüne serdi.

Suriye'de 4 milyon 300 bin çocuğun acil insani yardıma ihtiyacı olduğuna dikkat çekilen raporda, 1 milyon 200 bin çocuğun komşu ülkelere göç ettiği, son 3 yılda 10 binden fazlasının da hayatını kaybettiği ifade edildi.


KRONİK HASTALIKLAR ÖLÜME GÖTÜRÜYOR

Raporda, çok sayıda çocuğun ya kronik hastalıklardan ya da önlenebilir sebeplerden öldüğüne işaret ediliyor. Ölüme götüren başlıca hastalıklar ise kanser, epilepsi, astım, diabet, hiper tansiyon ve böbrek yetmezliği olarak sıralanıyor. Suriyeli doktorların görüşlerine de yer verilen raporda, düzenli aşıların yapılamadığı belirtiliyor. Doktor ve ilaç eksikliğinin ise hat safhada olduğu ifade ediliyor.  

HALEP'TE 36 DOKTOR KALDI

Raporda, şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep'te daha önce 2 bin 500 doktor varken, şu anki sayının 36 olduğu kaydedildi. Hastanelerin yüzde 60'ının zarar gördüğü ülkede, ilaç üretiminin de yüzde 70 gerilediği belirtildi.

TRT Haber

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.