Tüm Türkiye Dokko Umarov'u selamladı

Kafkasya'da Rus işgaline karşı sürdürülen direnişin lideri Dokko Umarov için bugün Türkiye'nin pek çok kentinde eylemler düzenlendi, gıyabi cenaze namazları kılındıİstanbul'da yapılan eyleme Türkiye'de yaşayan Kafkasyalı mülteciler ve Dokko Umarov'un ailesi katıldı. İMKANDER Başkan Yardımcısı Ömer Bezirgan tarafından yönetilen eyleme yoğun bir katılım olduğu gözlendi.


İMKANDER tarafından düzenlenen eylemde ilk olarak Mısırlı alim Şey Ebubekir Zubeyr tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı. Şeyh Ebubekir namazdan sonra İngilizce olarak yaptığı konuşmada "Kafkasya direnişinde Umarov'un gösterdiği kahramanlıklardan bahsetti ve şehidliğin önemine" vurgu yaptı.
Daha sonra söz alan İMKANDER Başkanı Murat Özer, Dokko Umarov'un Rus askerlerinin özel bir birliğiyle girdiği çatışmada kahramanca savaşarak şehid düştüğünü söyledi. Özer, Umarov'un yaralı olarak mücahidler tarafından bölgeden uzaklaştırıldığını ve şehid olmasından sonra mücahidler tarafından defnedildiğini söyleyerek şöyle konuştu: "Rusya ve Putin diktatörlüğü bize düşmandır. Doğal olarak Putin kendi ecdadının yaptığı gibi yaptı ve Müslümanlara karşı vahşi yüzünü gösterdi ve Dokko'yu katletti. Umarov'da kendinden önceki liderlerin yaptığı gibi kahramanca direndi ve 20 yıl boyunca düşmanlarına karşı savaştı. Yani o da ecdadının yolunu izledi ve Rabbine kavuştu. Fakat, onun hakkında çeşitli iftiralar atanlar, onun milyonlarca doları olduğunu iddia edenler, Rusya'nın hesabına çalıştığını iddia edenler kimlerin yolunu izlemişlerdir? Dokko Umarov, Rabbimizin Kur'an'da övdüğü erkeklerden birisi olarak kahramanca savaşıp kanını ataları gibi Kafkas dağlarına dökmüş ve bize tertemiz bir miras bırakmıştır. Fakat, onun hakkında atıp tutanlar, müfteriler alınlarındaki kara lekeyi ebediyyen taşıyacaklardır"
Murat Özer, Dokko Umarov'un Kafkasya'nın ikinci emiri olduğunu söyleyerek, birinci emirin 1919'da Sovyet Ordusu tarafından yıkılan Kafkasya İslam Emirliği'nin lideri olan Uzun Hacı olduğunu vurguladı. Dokko Umarov'un Osman, Ebubekir, Ubeydullah ve Abdullah isimli dört oğlunu da yanına alarak konuşma yapan Özer: "Görüldüğü gibi Kafkasya Emirliği Umarov tarafından icad edilmiş bir şey değildir. O sadece tarihteki gerçekliğe dönmüş ve 2007 yılında yeniden Emirliği ilan ederek iki büyük şeyi başarmıştır. Birincisi, Rusya'nın Kafkas halklarının arasını açmak için kışkırttığı etnik milliyetçiliği, ırkçılığı ortadan kaldırmıştır. İkinci ise sadece bağımsız ve birleşik bir Kafkasya değil, aynı zamanda İslami bir devletin kurulması için tevhid bayrağını kaldırmıştır. Dokko, yedi yıl önce başlattığı bu süreçle birlikte dünyadaki Müslümanlara şu mesajı vermeye çalışmıştı. Bağımsızlık eğer İslam devleti ile taçlandırılmazsa gerçek bir bağımsızlık değildir. Çünkü Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan gibi devletler bağımsız olmuşlar, fakat kendi halklarına ve İslam'a düşman birer rejim olarak Rusya'nın kuklası olmaktan kurtulamamışlardır. Bunun için Dokko'nun mirası çok önemlidir ve biz bu mirası ebediyyen sürdüreceğiz" dedi.
Mustazaflar Cemiyeti adına konuşan Mehmet Eşin'de Umarov'un şehadetinin tüm Müslümanlara örnek olması gerektiği ifade ederek; 20 yıl boyunca kesintisiz olarak cihad eden bir lider olarak Dokko, kendinden önceki Cevher Dudayev, Zelimhan Yandarbiyev, Askan Mashadov ve Abdülhalim Sadullayev'in peşinden gittiğini söyledi. Dünya Müslümanlarını Kafkasya cihadına sahip çıkamaya çağırdı.
Köklü Değişim Dergisi yazarı Mahmut Kar'da eylemde bir konuşma yaptı. Kar, Kafkasya ve Suriye'de işgalci konumundaki Rusya'nın muhakkak surette yenilmeye mahkum olduğunu, bu bölgelerdeki savaşın ve çatışmanın Hakkın Batıla galib olma savaşı olduğunu söyledi. Mahmut Kar, tüm bu savaş bölgelerindeki mücadelenin İslami Hilafetle nihayetleneceğine olan inancını tekrarladı.

Öncü Nesil Derneği üyelerinin de aktif olarak katıldığı eylemde son olarak, Çeçenistan eski Şeyhülislamı Şemseddin Batukayev kitleye Rusça ve Çeçence bir konuşma yaptı.
Eylemde sık sık tekbirler getirilirken, Kahrolsun Rusya, Yaşasın Bağımsız Kafkasya, Dokko Umarov Yolun Yolumuz, Katil Rusya Suriye'den Defol, Katil Rusya Kafkasya'dan Defol" şeklinde sloganlar atıldı.
Ankara, Bartın, Yalova, Eskişehir, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Gaziantep'te de Dokko Umarov için gıyabi cenaze namazları kılındı.
ANKARA
GAZİANTEP
KAHRAMANMARAŞ
ESKİŞEHİR

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.