Yakup Köse'nin Baba evi ve Kardeşlerinin Evi Basıldı

Bir Çocuğun Gözünden kitabıyla 28 Şubat'ın görünmeyen ve gösterilmeyen yüzünü ifşa eden gazeteci Yakup Köse'nin Antalya'daki anne ve babasının oturduğu ikamet adresi ve 2 kardeşinin bulunduğu adresler basıldı Baskın yapılan evlerde arama yapılarak Yakup Köse’nin arandığı söylenirken neden o adreslerde arama yapıldığı ise henüz netlik kazanmadı.

28 Şubat’ta devleti yıkmaya teşebbüs suçlamasıyla 14 yaşında “idam” cezası alarak dönemin yargısının adalet anlayışını gözler önüne seren Yakup Köse, 10 sene cezaevinde kalmış ve ardından 28 Şubat darbecilerine karşı mücadeleye başlamıştı. Yakup Köse’nin yaptığı çalışmalardan rahatsız olan derinparalel yapılar kendisi ve 32 arkadaşına 230 sene gibi rekor bir ceza vermişti.


Yakup Köse’nin hukuksuz yargılandığı gibi devletten alacağı seneler olmasına rağmen “mahsup” işlemleri gözönünde tutulmayarak tutuklama kararı verilmiş ve skandallarla başlayan hukuk macerasına bir başka skandal daha eklenmişti.

Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 28 Şubat yargılamaları için bir çok defa çalışmalar yaptıklarını söyleseler de herhangi bir gelişme yaşanmamıştı.

FURKAN HABER

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.