SCHER DICH ZUM TEUFEL!

Furkan Dergisi Yazarı Mustafa Saka Alman Dergisi'nin Başbakan Erdoğan hakkında ki hain manşetini Facebook'ta ki sayfasından yorumladı.Saka ,Der Spiegel'e "Önce sen bi s.ktir git pis siyonist, alçak emperyalist!" dedi...

-Ne anlama geliyor bu?
Bu bir deyim; “s.tir git” diye de tercüme edilebilir, “şeytan görsün yüzünü” diye de.
- Kim söylüyor bunu?


Alaman Spiegel.
-Kime s.ktir çekiyor?
Türkiye’nin başbakanına.
- Ne dersiniz?
Alaman "Ayna" bu lâfı Tayyib’e değil de meselâ Kılıçtaroğlu’na söylemiş olsaydı da şunu derdim:
 
"Önce sen bi s.ktir git pis siyonist, alçak emperyalist!"
- Hükûmet'in mes'ûliyeti?

Hükûmetlerin meşrûiyetleri tartışılır, ama mes’ûliyetleri tartışılmaz. Hükûmetsen, mes’ûlsün.
- Bu bir sabotaj olamaz mı?

Velev ki Soma faciası bir sabotaj eseri olsun. İhmâlse ihmâl, kasıtsa kasıt; mes’ûllerini bulup yargıya teslim etmek hükümetin vazifesidir. İş güvenliği bakımından yasal eksik ve gedikler varsa, gerekli düzenlemeleri yapmak da hükümetin vazifesidir. Adı üstünde: Hükûmet. Hükm edecek!
- Hükûmet düşebilir mi?

Düştü diyelim. Sen mi geleceksin? Düştüğü takdirde pratize edeceğin bir proğramın mı var?
 
Tayyip'in istifa etmesini, hükümetin düşmesini isteyen dış ve iç odakların bu talebini anlamak mümkün; adamların vatanımız üzerinde hesapları var, misyonları var, vizyonları var, proğramları hazır; buna göre Tayyib'in gitmesi, hükûmetin düşmesi gerekiyor. Bu kadar basit.
 
Bu dış ve iç odakların kotardığı her etkinlikte kadrajın kenarından sümüklü çocuklar gibi kafasını uzatıp fotoğrafa girmeye çalışan sözde İslâmcı, hem de o biçim devrimci, aslında kelimenin tam anlamıyla “ihtilâmcı” üç beş "saha elemanı" var, ki akıllara ziyan.
 
Zannedersiniz, Tayyip giderse, hükümet düşerse yeni kabine bunlardan kurulacak.
Mustafa Saka
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.