Trajikomik İşkence ve Zindan Hatıraları

28 Şubat'la ilgili sayısız yazı yazıldı, sayısız kitap basıldı. Sıradışı Bir 28 Şubat Hikâyesi adlı ve 'Trajikomik İşkence ve Zindan Hatıraları' altbaşlıklı bu eser ise, sözkonusu yazı ve kitapların hiçbirine benzemeyen, bu bakımdan türünün ilk örneği sayılabilecek, adı gibi sıradışı bir çalışma.

Şöyle ki, burada ne 28 Şubat’ın kuru tarihi anlatılıyor, ne zulüm edebiyatı yapılıyor, ne de bu dönemin ideolojik, hukukî, siyasî veya ilmî bir analizi yahut eleştirisi yer alıyor.

Peki ne var bu eserde?



28 Şubat’a boyun eğen çoğunluktan ayrılıp darbeye direnen idealist ve aksiyoncu bir gencin -darbe yargı, polis, jandarma ve gardiyanına göre eylemci bir İslâmcı militanın-, sokaklardan başlayıp önce karakola, sonra işkencehânelere, derken F-Tipi hücrelere, hattâ yaralanıp hastahânelere uzanan on senelik macerası, çoğunlukla mizahî bir dille ve hiç soluksuz okunan sahneleriyle hikâye ediliyor.
Yazarı, Ankara sokaklarında yetişen, Ankara’da başlayıp İstanbul’da devam eden bazı küçük çaplı eylemlere adı karışan, ancak kitabî yönü de olan, üstelik genç yaşında girdiği F-Tipi hücrelerde el yazması bir de amatör dergi çıkartan bir isim: Sebahattin Arslan.
Bir başkası anlattığında şoka girebileceğimiz zulüm ve direniş tablolarını, kendine has “ironi”siyle ve
trajikomik yönlerini öne çıkararak, çarpıcı bir üslupla önümüze seriyor.
Kitabı internet yolu ile aşağıda ki linkten temin edebilirsiniz:

 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.