Salih Mirzabeyoğlu için Başvuru Yapıldı...

28 Şubat döneminde ağırlaştırılmış müebbete çarptırılan Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu'nun avukatları yeniden yargılanması için başvuru yaptı.28 Şubat sürecinde idama mahkum edilen ve ardından ağırlaştırılmış müebbet cezası ile 16 yıldır cezaevinde bulunan Salih Mirzabeyoğlu'nun avukatları, Mirzabeyoğlu'nun yeniden yargılanması için başvuru yaptılar.
Salih Mirzabeyoğlu'nun avukatları bugün saat 11:30'da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yaptıkları basın açıklamasında, Mirzabeyoğlu'nun yıllarca hakksız ve hukuksuz yere hapse mahkum edildiğini, 28 Şubat'ın en büyük mağdurlarından olduğunu söylediler. 16 yıldır cezaevinde olan Mirzabeyoğlu'nun fikir suçlusu olduğunu ve Türkiye'de hukuk adına bir şans olan yeniden yargılanma için başvuru yaptıklarını belirttiler.Adliye önünde Mazlum- Der Avukatı'da kısa konuşma yaptı..
     “28 Şubat döneminde yapılmış hukuksuzlukların en bariz ve en sembol ismi Salih Mirzabeyoğlu” diyen Avukat Hasan Ölçer, şunları söyledi: “Mirzabeyoğlu 16 yıldır cezaevinde bulunuyor. Kendisi bu hukuksuzluğun ve haksızlığın önüne geçmek maksadıyla bunun telafisi anlamında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yargılamanın yenilenmesi anlamında bir başvuru yapmak üzereyiz”. dedi
 
 Ölçer’in adından kısa bir açıklama yapan Hukukçular Derneği eski başkanı Kamil Uğur Yürekli ise “Çok ciddi hak ihlalleri ve işkenceler yapıldı. Adil yargılanma hakkı ortadan kaldırıldı. Evrensel hukuk kuralları açısından baktığımızda kendisini bir fikir suçlusu olarak görebiliriz. Yeniden yargılanma sürecinin Türkiye’de bir çok dava açısından açıldığı bu dönemde kendisine de bir yeniden yargılanma hakkının verilmesi gerekiyor. Bu açıdan yapılan müracaat çok önemli ve değerli” diye konuştu.
Açıklamanın ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan yeninden yargılama talebini içeren dilekçede 16 yıldır cezaevinde bulunan Erdiş’in daha fazla telafisi imkansız zararlara uğramaması için hakkındaki mevcut hükmün infazının durdurulması ve tahliyesine karar verilmesi talep edildi.
 
 
Avukatlarının yaptığı basın açıklamasından sonra toplanan grup olaysız bir şekilde adliyenin önünden ayrıldılar.
 
 
 
 
 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.