2. Abdülhamid'in tahtı restore ediliyor

Yıldız Sarayı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, vakıf, tarihi ve kültürel emanetleri muhafaza ederek, genç nesillere tarih bilincini aşılamayı ilke edinen faaliyetlerini sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında 2. Abdülhamid'in, Cuma selamlığında ve elçi kabullerinde kullandığı 19. yüzyılda yapılan tahtı restore ediliyor.

Vakıf, tahtın restorasyonuna katkıda bulunan Özgül Holding onuruna özel bir davete ev sahipliği yaptı. Davette, cemiyet dünyasının tanınmış simaları bir araya geldi.

Davette konuşan Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, ülkenin ve toplumun sosyal gelişimine her zaman duyarlı olduklarını belirterek, "Sosyal sorumluluk anlayışımız; tarihi ve kültürel emanetlerimizdeki muhafaza ve iyileşmeleri teşvik eden bir yaklaşımdır. Bu konularda toplumun her kesiminden alacağımız destek ve güven duygusu bizler için en büyük motivasyon kaynağı olacaktır" dedi.

Özgül Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Özgül de holdingin tarih ve sanat alanında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi vererek, "Sultan II. Abdülhamid'in 19. yüzyılda yapılan tahtının restorasyonu konusu gündeme geldiğinde büyük bir heyecan duyduk. Tarihi emanetlerin korunması meselesini ulvi bir görev olarak görüyoruz. Bu emanetler milletin geçmişiyle değil geleceğiyle ilgili konulardır. Şu anda içinde bulunduğumuz yapı ve üzerinde yaşadığımız topraklar çok sayıda önemli medeniyete ev sahipliği yaptı. Bizler bu değerli emanetlerin mirasçısı olarak buradayız. Bu mirası geleceğe taşıma konusunda bu tür faaliyetlerin çok büyük önemi olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Özgül Holding Başkanvekili Züleyha Özgül, 2. Abdülhamid'in tahtının restorasyonu için 30 bin lira tutarındaki temsili çeki Uslu'ya takdim etti.

Uslu da katkılarından ötürü Özgül Holding'e teşekkür ederek, Züleyha Özgül'e plaket verdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.