Düşmanlara Gayri Menkul Satan Haindir

Filistin Yüksek Fetva Konseyi: "Düşmanlara gayrimenkullerini satan, Allah'a, dinine, Peygamberi'ne ve vatanına ihanet etmiş olur"
Filistin Yüksek Fetva Konseyi, Yahudi yerleşimcilere "Gayrimenkul satışı" uyarısında bulundu.

Konsey, Kudüs Başmüftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin'in başkanlığında düzenlenen oturumun ardından konuyla ilgili açıklama yayımladı.

Açıklamada, Kudüs ve çevresinde Filistinlilerin varlığını olumsuz etkileyen girişimlere dikkat çekilerek, "İşgalciler ve yerleşimcilerin Silvan bölgesinde Filistinlilere ait gayrimenkulleri ele geçirme planlarına" tepki gösterdi.

"Düşmanlara gayrimenkullerini satan, Allah'a, dinine, Peygamberi'ne ve vatanına ihanet etmiş olur" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Müslümanların düşmanı boykot etmesi, onlarla evlilik ve diğer muameleleri yapmaması gerekir. Müslümanlar, düşmana sevgi beslememeli ona dua etmemelidir. Düşmanlar, Müslümanların mezarlarına da gömülmemelidir."

Açıklamada, Filistinlilerin malını satmayı düşündüğü kişiyi dikkatli bir şekilde araştırması ve kimliğinden emin olması gerektiği kaydedildi. aa

"Mescid-i Aksa'yı ziyaret çağrısı"

Müslümanların ve Hristiyanların kutsal değerlerine yönelik ihlallerin kınandığı açıklamada, İsrail yönetiminin Mescid-i Aksa'yı "zaman ve mekan bakımından" bölme girişiminin kabul edilemeyeceği vurgulanarak, "Böyle bir uygulama, bölgeyi büyük bir patlamaya sürükler" denildi.

Açıklamada, Konsey, İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) "düşmanca uygulamaları" durdurmak için olağanüstü toplantıya, büyükelçiler ve uluslararası kurumların temsilcilerini de Aksa'yı ziyarete çağırdı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.