Erdoğan: ABD Bize rağmen PYD'ye silah veriyor

Temasları kapsamında Letonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins tarafından resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şeref defterini imzaladı.

KARŞILIKLI İŞ BİRLİĞİ DAHA DA GELİŞTİRİLMELİ

İki lider tören sonrası ortak bir açıklaması düzenledi. Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins, yaptığı açıklamasında "Karşılıklı işbirliği daha da geliştirilmeli." vurgusunda bulundu.

TÜRKİYE, LETONYA'YI 1925 YILINDA TANIDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, yaptığı açıklamasında şunları söyledi;

"Türkiye, Letonya'yı 1925 yılında tanıdı. Letonya ile kurduğumuz ilişkiler her geçen gün daha da gelişiyor. İşbirliğimizi güçlü temellere oturttuk.Türkiye, Letonya'nın NATO üyeliğini destekleyen ülkelerin başında geliyor.. İşbirliğimizi daha ileriye taşıma gayretindeyiz.

TİCARİ VE EKONOMİK İLİŞKİLER DAHA DA GELİŞTİRİLECEK

İki müttefik ülke olarak bölgesel konuları görüştük. Ticari ve ekonomik ilişkiler daha da geliştirilecek."

İLK TERCİHİMİZ ÖSO, İKİNCİ TERCİHİMİZ PEŞMERGE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, soru-cevap kısmında Kobani'yle ilgili şunları söyledi;

"Obama'ya teklifimiz, önerimiz şu oldu: Eğer ABD ve Türkiye teröre karşıysak ki karşıyız. ABD'nin teröre karşı olduğunu bilen bir Cumhurbaşkanı olarak PYD'nin bir terör örgütü olduğunu söyledim. PYD'ye yapacağınız yardım şu an teröristlere gitmektedir. Özgür Suriye Ordusu birini tercihimizdir, ikinci tercihimiz peşmergelerdir. Biz peşmergelere ülkemiz üzerinden güvenli bir şekilde geçişlerine izin verdik. PYD ilk etapta peşmergeleri kabul etmedi. Ve en sonunda 200 rakamında anlaştıkları haberini aldım dün. Kobani'ye indirilmekte olan havadan atılan silah yardımının bir kısmının IŞİD'in eline geçtiğini gördük.

ABD, TÜRKİYE'YE RAĞMEN BU İŞİ YAPTI

Türkiye'ye rağmen ABD bu işi yaptı. Kobani şuan da sizin için stratejik bir yer değil. Kobani olsa olsa bizim için stratejik, sorumluluğu benim. Zaten Kobani'de yaşayan yok."

TÜRKİYE HER ZAMAN OYALANAN BİR ÜLKE OLMUŞTUR

Erdoğan, Avrupa Birliği ile müzakere süreci hakkında şunları söyledi;

"Türkiye, her zaman oyalanan bir ülke olmuştur. Letonya'nın desteğini her zanan hissettik. Letonya'nın dönem başkanlığında 3-4 falın açılabileceği inancındayız. "

ÇÖZÜM SÜRECİNİ HAZMEDEMEYEN GRUPLAR VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm süreciyle ilgil şunları söyledi;

"Çözüm sürecini hazmedemeyen gruplar var. İnanıyoru ki tüm halkımız çözüm süreci konusunda ittifak halinde. Ama buna tüm sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin destek vermesi süreci hızlandırır."

RUSYA'NIN KIRIM'A EL KOYMASINI BİZLER KABULLENEMEYİZ

Erdoğan, Rusya'nın Kırım'a el koyması hakkında ise şunları söyledi;

"Ukrayna 'daki gelişmerlin bizi ilgilendiren bir kısmı Kırım'dır. Rusya'nın Kırım'a el koymasını bizler kabullenmediğimizi Putin'e ifade ettik. Biz bir NATO ülkesiyiz. Rusya'nın bölgede özellikle Ukrayna'ya yönelik atılan adımlar hakkında Putin ile de konuştuk. Ve artık barış, birlik içerisinde olmanın gerektiğini bildirdik. Ve şuan da bir barış süreci başlamış durumda ve temmni ediyoruz ki bu şekilde devam eder."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.