G.Sudan'da çobanlar 20 askeri öldürdü

Ordu Sözcüsü Philip Aguer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çobanların neden askerlere saldırdığını gerçekten bilmiyoruz. Tek öğrenebildiğimiz aralarında 1 subayın da bulunduğu 20'den fazla askerimizin öldüğü" dedi.

Çatışmanın sebebine ilişkin bilgilendirme raporu beklediklerini söyleyen Aguer, olayın, Rumbek kentine 40 mil uzaklıkta Pathian otlağının yakınında meydana geldiğini aktardı.

Göller Eyaleti Enformasyon Bakanı Dhieu Wal Takpiny de çatışma bölgelerinde ortamın hala gergin olduğunu belirtti.

Çatışmada en az 16 askerin öldüğünü, yaklaşık 10 askerin kayıp olduğunu kaydeden Takpiny, saldırganların, ölen askerlerin silahlarını aldığını, ölenler arasında çobanlar ve sivillerin de bulunduğunu, bölgeyle iletişimlerinin koptuğunu ifade etti.

Göller eyaleti birkaç aydır şiddet olaylarına sahne oluyor. Aralık ayında ülkede patlak veren siyasi krizin ardından çok sayıda gelişmiş silahın, çoğu çobanlık yapan eyalet sakinlerinin eline geçtiği ve çok sayıda güvenlik gücünün bölgede konuşlandığı belirtiliyor  .aa

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.