HÜDA-PAR'dan Hatip Dicle açıklaması

Hür Dava Partisi'nden (HÜDA-PAR) yapılan açıklamada; PKK, KCK, HDP ya da DTK ile görüşmedikleri belirtildi. "Partimizin adı geçen yapılarla hiçbir resmi görüşmesi olmamıştır. Arabulucu STK’ların girişimleri neticesinde diyaloğa kapalı olmadığımızı göstermek ve saldırgan tarafa mesajlarımızı doğru iletmesi için Hatip Dicle'nin şahsı ile görüşülmüştür" denildi.

Al Jazeera'ye bilgi veren HÜDA-PAR Genel Başkanı Yardımcısı Abdurrahman Cens, Hatip Dicle'nin, HÜDA-PAR Kurucu Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz'ı aradığını ve ikilinin telefonda görüştüğünü söyledi. Cens, "Şimdilik planlanan başka bir görüşme yok" dedi.

HÜDA-PAR; DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ile görüşmelerinin nedenini de, "Hatip Dicle'nin kurumlarımıza ve partililerimize yönelik saldırıları ve vahşice işlenen katliamı kişisel olarak kınaması ve saldırıları tasvip etmediğini açıkça deklare etmesidir" şeklinde açıkladı.

HÜDA-PAR, "asıl muhatabımız" dediği Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) de bir çağrı yaptı. Açıklamada, "Şayet HDP gerginliğin tırmanmaması, saldırıların durması, çatışma çıkmaması ve barış ikliminin tesisi konusunda samimi ise öncelikle karalayıcı, itham ve hakaret edici dili terk etmeli, saldırıları ve saldırganları açıkça kınamalıdır" denildi.

HDP ile görüşmelerinin başlayabilmesi için de "gerekli adımların atılması ve uygun zeminin oluşmasının şart" olduğu belirtildi.

Al Jazeera

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.