İdlipte ki Nusra Operasyonunun Ayrıntıları

Buna göre, Esad’ın kontrolündeki Lazkiye ve Halep arasında yer alan stratejik önemdeki İdlib son anda düşmekten kurtarıldı.

İngiliz Independent gazetesi Robert Fisk’e göre, El Nusra’nın yüzlerce militanı İdlib eyaletinin merkezine saldırarak valilik binasına girmeyi başardı. Nusra Savaşçıları , bina içinde ilerlerken çoğu Esad rejiminin üst düzey komutanı olmak üzere 70 kişinin başını kesti. Valilikte çalışan polis ve güvenlik güçleri taraf değiştirince sağ kalan yetkililerden biri Şam’a İdlib’in düştüğü haberini geçti.

Bu sırada eyalet merkezinin çevresinde olanlardan habersiz askerler, Nusra'ya  karşı savaş veriyordu. Saldırı sırasında binada bulunmayan Vali Kheir Eddib Asayed, İdlib’in düştüğü haberinin yayılmasını engelledi. Rejim askerleri valilik binasını geri almayı başarırken, merkez dışındaki askeler de Nusra Cephesinin savaşçılarını  savuşturmayı başardı.

Ancak Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Nusra ve diğer Muhalif gurupların İDLİP'i almak üzere oldukları ve operasyonların devam ettiği yönünde..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.