İmam Hatip öğrencisinden onurlu tavır

Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ödül töreninde yaşanan bir olay kaymakamın buz kesmesine neden oldu.

İlçe genelinde düzenlenen "Cumhuriyet" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolünce verildi.

Haberdar.com sitesinin haberine göre, Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Garnizon Komutanı Albay Ayhan Akkaya öğrencilere ödüllerini verdikten sonra, kompozisyon dalında ödül kazanan İmam Hatip öğrencisine ödülünün Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat'ın vereceği anons edildi.

Kaymakam Arat heyecanla, dereceye giren öğrenciyle tokalaşmak ve tebrik etmek için elini uzattı. Ancak kaymakamın eli havada kaldı.

Ne yaşandığını anlamayan Kaymakam Arat ikinci kez elini uzatınca da, Büyükçekmece İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi bu kez, "Hayır, elimi veremem" diyerek Kaymakamı uyardı ve alandan uzaklaştı.

"İMAM HATİP NESLİNİN ONURLU GENCİNE SELAM OLSUN"

Bir kısım medya İmam Hatip öğrencisinin İslami hassasiyetini eleştiri konusu yapsa da, bu tavır kamuoyundan büyük destek gördü. Sosyal medyada, "Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat'ın ödül töreninde tokalaşma isteğini 2 defa reddeden İmam Hatip Neslinin onurlu gencine selam olsun" şeklinde destek yorumları yapıldı. Ayrıca bu duyarlı davranışın camiadaki büyükler için de örnek teşkil etmesi gerektiği belirtildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.