İşgör, Kod 126’yı savcıya anlattı

Akit’e yaptığı çarpıcı açıklamaların ardından savcılığa çağrılan Okan İşgör, 3 saat ifade verdi. Paralel yapıyı anlatan İşgör ifadesinde, “Mirzabeyoğlu’nun infazıyla İslami kesimi kanlı bir çatışmanın içine sokacaklardı. Merhum Erbakan’dan nefret ediyorlardı, kendileri dışında hiçbir İslami teşkilatlanmanın yaşamasına tahammülleri yoktu” dedi.

Ergenekon davasında yargılanan eski Jandarma İstihbarat personeli Okan İşgör paralel yapının infaz emri ve cezaevi isyanlarındaki rolü ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi. Akit gazetesinde  yayınlanan şok edici ifşaatları sonrası Ankara’da sorgulanan İşgör’ün dosyası yetkisizlik gerekçesiyle İstanbul’a gönderilmişti. Dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne giden İşgör soruşturma savcısına yaklaşık 3 saat ifade verdi.

“Mirzabeyoğlu’nu infaz emrini emniyetteki bir birimden aldım” açıklaması sonrası Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ifade veren İşgör, Selam Tevhid soruşturmasıyla İslami kesimi bitirmek isteyen paralel yapıya mensup polis şeflerinin, 28 Şubat döneminde de ortalığı karıştırmak istediğini, bu amaçla kendisine Salih Mirzabeyoğlu’nun öldürülmesi teklifi ile geldiklerini belirtmişti. Dink suikastı ve Hizbullah’ın kayıp paraları raporunda ismi geçen paralelci polislerin Mirzabeyoğlu suikastına “Kod 126” dediğini söyleyen İşgör, dün de Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne giderek ifade verdi.

O POLİSLER KAOS AMAÇLADILAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yetkisizlik gerekçesiyle gönderdiği dosyayı inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İşgör’ün ifadesine başvurdu. Dün saat 11.30 sıralarında adliyeye gelerek nöbetçi savcıya ifade veren İşgör, Refahyol Hükümeti’nin yıkılmasıyla sonuçlanan süreçte paralel yapılanmanın büyük rolü olduğunu, yapılanma ile ilişkili polis şeflerinin büyük bir kaos çıkarmak için çabaladığını söyledi.

ERBAKAN’DAN NEFRET EDİYORLARDI

Paralel çetenin Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’dan nefret ettiğini, İslami kesimi zor durumda bırakacak her türlü girişimde ya doğrudan ya da dolaylı olarak rol aldığını ifade etti. “Kod 126” ile mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’na suikast emri veren yapılanmanın bu suikastla Müslümanları çatışma ortamına sevketmek istediğini vurguladı. Yaklaşık 3 saatlik ifadesinde İşgör “İnfaz emrini paralel yapıyla ilişkili polis şefleri verdi. Amaçları kendileri dışındaki İslamî tüm kesimleri kanlı bir savaş ve iç çekişmenin içine çekmekti. İslam’ı kendi tekeline almak isteyen bu yapı diğer cemaatlerin tamamını kanlı bir savaşa çekip yok etmek istiyordu. Kendileri dışındaki tüm cemaatleri yok etmek istediler. Bu oyunun parçası olmadığım için gönlüm rahat” diye konuştu.

TUĞGENERAL HOŞ VASITASIYLA TANIŞMIŞ

Tuğgeneral Engin Hoş vasıtasıyla İstanbul Emniyeti’nde görevli bir grup polis şefiyle tanıştığını kaydeden İşgör, TEM şube Sağ terörde görevli polis memuru Komando kod Şener Fırıncı vasıtasıyla emniyetin kendisi ile temas kurduğunu vurguladı. Okan İşgör, Fatih Kömür Lokantası’nda eski Emniyet Müdürü A.Ç. ve adını hatırlayamadığı bir başka polisle bir araya geldiklerini ifade etti. 17 Aralık operasyonları sonrası emniyetteki paralel yapılanmaya mensup oldukları belirlenen bu isimlerin 28 Şubat döneminde aktif saha personeli olduğunu vurgulayan İşgör, bir sonraki görüşmeyi İstanbul Emniyeti’nin Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinin yakınında bulunan bir apartman dairesinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

ARŞİVİ TUTANAĞA İŞLENMEDEN GÖTÜRÜLDÜ

2010 yılında yapılan Ergenekon operasyonunda evinin basıldığını ve görüştüğü polis şefleri ile jandarma personeline ilişkin belgelere el konulduğunu ifade eden İşgör, karanlık bir dönemi aydınlatacak arşivinin tutanağa geçirilmeden ortadan kaldırıldığını söyledi.

Yeni Akit

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.