KADEM 28 Şubat Davası'nı takip ediyor

Post Modern Darbe 28 Şubat Davası’nın 67. Duruşması Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Tüm Türkiye’nin gözü kulağı 103 sanığın yargılandığı davadayken, son zamanlarda yapmış olduğu faaliyetler ile adından sıkça söz ettiren ve davanın müdahillerinden olan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) de davayı takip etmeyi sürdürüyor.

Kalabalık bir grup ile davayı takip etmeye giden KADEM üyeleri adına konuşan KADEM Üyesi Ayşe Kardaş, binlerce insanın mağdur edildiği ve etkilerinin halen sürdüğü bu davaya yeterince sahip çıkılmadığını dile getirdi. 28 Şubat Davası’nın sadece mağdur edilenlerin değil tüm Türkiye’nin davası olduğunu ifade eden Kardaş, demokrasinin her yerde ve her zaman tecelli etmesini savunduklarını ve mağdur olan insanların vicdanlarının rahat etmesi adına bu davasının sonuna kadar takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Ayrıca başkent Ankara'da ev hanımı Tuğba Köksal'ın trafik tartışmasında başörtüsünün çıkarılıp darp edilmesini şiddetle kınadıklarını belirten Kardaş,  bu olayın 28 Şubat zihniyetinin yok olmadığının göstergesi olduğunu ve bu davanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı.  KADEM üyeleri açıklamanın ardından davayı takip etmek üzere mahkeme salonuna girdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.