Karaman'da 18 işçi Kurtarılmayı bekliyor..

Karaman'ın Ermenek ilçesi Cenne mevkisinde bir kömür ocağında su kaynağının patlaması sonucu yaklaşık 18 işçinin yeraltında mahsur vaziyette....Olay hakkında konuşan maden yetkilisi kurtarma çalışmaları 3 gün sürebilir ve hatta "Boğulmuş olabilirler" dedi.

KARAMAN VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA


Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek'te bir kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili, "Olay, yeraltındaki biriken suyun galeriyi işgal etmesi. Mevcut çalışılan galerinin bir kısmını işgal etmesi. Şu anda 18 işçimiz çalışılan bölümde var. Diğer galeride olanlarda sıkıntı yok. 40'ın üzerinde arkadaş vardı. Onlar çıktı. Şu anda 18 arkadaşımız yeraltında" dedi.

 

İKİ BAKAN OLAY YERİNE GİDİYOR
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan kaza yaşanan maden ocağına gidecek.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yıldız ve Elvan, maden kazası haberinin alınmasının ardından uçakla Konya'ya hareket edecek. Bakanlar daha sonra kara yoluyla Karaman Ermenek'te bulunan maden ocağına geçerek incelemelerde bulunacak.

16 KİŞİLİK KURTARMA EKİBİ
Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasının ardından, Türkiye Taşkömürü Kurumundan (TTK) 15-16 kişilik kurtarma ekibinin bölgeye hareket etmek için hazırlık yaptığı bildirildi.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan, yaptığı açıklamada, mahsur kalan maden işçilerini kurtarma çalışmalarına katılmak üzere uzman ekiplerinin hazırlıklarına başladığını söyledi. İnan, kurtarma ekibinin uçak ya da helikopterle bölgeye ulaştırılması konusunda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığıyla (AFAD) görüştüklerini kaydetti. AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör de ekibin en kısa sürüde bölgeye ulaştırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını dile getirdi.

SU BOŞALTMA İŞLEMİ BAŞLADI

Diğer yandan, madende su boşaltma işlemi başladı.

ERDOĞAN, KARAMAN VALİSİNİ ARADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenek'teki maden ocağındaki faciaya ilgili olarak Karaman Valisi Murat Koca ile bir telefon görüşmesi yaparak, konuya ilişkin ayrıntılı bilgi aldı. Erdoğan, Vali Koca'dan mahsur kalan işçilerin kurtarabilmek için tüm imkanların seferber edilmesini istedi.

BOĞUULMUŞ OLABİLİRLER...

CNNTürk canlı yayınına bağlanan maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

"2 SAAT DAYANABİLİRLER"
Maden yetkilisi Uyar, yaptığı açıklamasında "12.15 sularında meydana geldi. 18 kişi içeride. 350 metre uzunluğunda, 50 metresi su altında kaldı. Maskeler 2 saat dayanabilir. Kaçabilecekleri 50 metre yukarıda 2 yer var. Boğulmuş olabilirler. Ani gelen bir su" ifadelerini kullanırken, su gelince bazı işçilerin "Sudan kaçılır mı, niye kaçıyorsunuz" dediğini de iddia etti.

İŞLETMECİ DENETLEMELER TAMAM DİYOR
İşletme yetkilisi "Bütün denetlemelerden geçer not almış mıydınız?" sorusuna "Kapama kararı yoktu. Yasa sonrası 1 ay boyunca ocak kapalı kalmıştı. İşçilerle konuşuldu, onlar tamam dedikten sonra 15 gündür faaldi. Geçmişte ölümlü bir kaza yok. Bütün denetlemeleri yapılmış bir işletme" yanıtını verdi.

"TRAFİK KAZASI GİBİYDİ"
Yetkili, "Galeriyi su basması trafik kazası gibi" ifadesiyle yaşanan olay için trafik kazasına benzeterek aniden geliştiğini söyledi.

"YAŞAM ODASI YOK"
İşletme yetkilisi madende yaşam odası olmadığını söyledi, "Küçük bir işletme olduğu için yaşam odası yok. Yaşam odası olsa da ani bir olayda yapabilecekler bir şey yok" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.