Kobani son dakika! IŞİD'den dev operasyon!

Kobani'de son durum yeniden IŞİD lehine değişti. IŞİD, dün gece yeni bir saldırı başlatarak şehir merkezini topçu ateşine tuttu.

Kobani'deki Kürt yetkililer çatışmaların son birkaç haftada yaşanan en şiddetli çarpışmalar olduğunu ifade etti.

IŞİD batı bölgesinde YPG'nin yaklaşık 10 gün önce geri aldığı tepeyi dün yaşanan çatışmalarla tekrar ele geçirdi.

KOBANİ MERKEZİNE SALDIRILAR SÜRÜYOR

IŞİD'in Kobani’yi almak için başlattığı saldırlar 37’inci gününde devam ediyor. Çevre bölgelerden Kobani’ye takviye güç getiren IŞİD, dün gün ve gece boyunca tüm cephelerden yeni saldırlar düzenledi. Saldırılar YPG tarafından geri püskürtüldü.

Yazılı bir açıklama yayımlayan YPG Basın Merkezi, Kobani çevresine yönelik takviyelerini artıran IŞİD'in dün gün ve gece boyunca tüm cephelerde yeni saldırılar düzenlediğini duyurdu. YPG Basın Merkezi, “Saldırılar güçlerimizin üstün iradesi ve kararlılığıyla püskürülmüştür. Çeteler kent merkezine yönelik havan ve obüs saldırılarına devam etmektedir” dedi.

DOĞU CEPHESİNDE SALDIRILAR ARALIKSIZ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜ

6 ayrı kol şeklinde Kaniya Kurda bölgesinden saldırı düzenleyen IŞİD'e sert karşılık verildiği de belirtilen YPG Basın Merkezi açıklamasında, şunlar yer aldı:

“Bu alandaki çete saldırıları püskürtülmüştür. Bu alanda çetelere ait 1 araç darbelenmiştir. Tespit edilebilen 26 çete öldürülmüştür. Aynı cephede bulunan Belediye Caddesi bölgesinde de şiddetli çatışmalar ardından çete saldırıları püskürtülmüştür. Bu alanda 7 çete öldürülmüş, 1 çete cenazesi 1 adet kalaşnikof silah ve mühimmatıyla birlikte güçlerimizin eline geçmiştir.”

GÜNEY CEPHESİNDE IŞİD SALDIRILARI PÜSKÜRTÜLDÜ

Güney cephesinde ise dün gece boyunca çetelerin birçok koldan saldırı düzenlediğini vurgulayan YPG Basın Merkezi, “Bu alanda da çete saldırıları püskürtülmüştür. Bu alandaki şiddetli çatışmalarda tespit edilebilen 3 çete öldürülmüş, çok sayıda çete de yaralanmıştır” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.