Kobanili aile yeni doğan bebeklerine Obama adını verdi

IŞİD'in saldırısı altındaki Suriye'nin Kürt yerleşimi Kobani'den kaçıp sınırın ötesindeki Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine sığınan altı çocuklu Müslim ailesinin bir bebeği daha oldu. 35 yaşındaki Sultan Müslim ve eşi Mahmut Beko çocuğa "Muhammed Obama Muslim" adını verdi.

 

"OBAMA'NIN UÇAKLARI SAYESİNDE SAVAŞ BİTECEK"

Çocuklarıyla Suruç'taki 'Rojava çadırkentinde' kalan Sultan Müslim, bir ay önce ailesiyle birlikte Kobani'den kaçtıklarını anlatarak "Günlerce aç, susuz sınırda kaldık. Yanımıza yedek giyecek almamıştık. Battaniyemiz bile yoktu. Hamileydim ve banyo yapacak imkanım yoktu. Obama'nın uçakları sayesinde Kobani'de savaş biteceğine inanıyorum. Savaş bitince de biz ülkemize, evimize ve topraklarımıza kavuşacağız." şeklinde konuştu. Anne Sultan küçük bebeği için hayalleri olduğunu söyleyerek "Onun da büyüyeceği günler gelecek, onun (Başkan Obama) gibi insanları zulümden kurtaracak." dedi. ABD'nin Kobani'ye yardımlarından ötürü bebeğe Başkan Obama'nın adını verdiklerini söyleyen baba Mahmut Beko, "Obama'dan bizim geri dönmemize yardım etmesini istiyoruz. Biz Kürtler kime saldırmışız ki, kime karşı savaşmışız ki." diyor.

"DAHA FAZLA YARDIM BEKLİYORUZ"

Kürt bebek Obama'nın babası Mehmud Beko ise, "ABD Başkanı Obama'ya Kürtlere yaptığı yardımlardan dolayı teşekkürlerimizi sunmak için oğlumun adını Obama koydum. Biz Kürtler dünyada yaşayan diğer halklar gibi özgür yaşamak istiyoruz. Bir an önce topraklarımıza dönebilmemiz için, sayın Obama'dan daha fazla bize yardım etmesini istiyorum." diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.