Nusra: 12 askeri esir aldık

 

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Aksa Askerleri ve Nusra Cephesi'nin ortak operasyonu sonucu İdlib'de Esed güçlerinin kalesi olarak bilinen bazı hedeflerin muhaliflerin eline geçtiği bildirildi. ÇatışmalardaEsed güçlerinden en az 30 asker hayatını kaybetti.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada söz konusu operasyonun Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Nusra Cephesi ve Aksa Askerleri gruplarının işbirliğiyle yapıldığını kaydetti.

Operasyonda silahlı muhalif birliklerinin "kent merkezindeki valilik binasının denetimi sağladığı" ifade edilen açıklamada, ÖSO'nun valilik binası çevresinde yaşanan çatışmalarda ikisi üst düzey subay olmak üzere en az 30 Esed askerini öldürdüğü vurgulandı.

İdlib çevresinde yaşanan çatışmalarda yönetim karşıtlarının 2 tankı ele geçirdiği ve 3 tankla çok sayıda askeri aracı imha ettiği aktarılan açıklamada, ÖSO ve Nusra Cephesinin kent çevresinde stratejik önemdeki sanayi bölgesindeki kontrol noktası ile Abud kavşağındaki askeri kontrol noktasını denetimi sağlayarak kent merkezine kadar ulaştığı aktarıldı.

SRGC açıklamasında, ÖSO'ya bağlı birlikleri sabaha karşı çok gizli bir operasyonla İdlib kentini kuşatarak tüm stratejik tepeleri ele geçirdiği ve imdat yollarını kestiği belirtildi.

Muhaliflerin kent merkezine ulaşmasının ardında şehirde şiddetli patlamaların meydana geldiği iletilen açıklamada, şehirdeki patlamalardan sonra Nusra Cephesinin kentte güney, batı ve kuzeyden girdiği işaret edildi.

ÖSO'nun İdlib operasyon düzenlemesinden sonra Suriye ordusuna ait savaş uçakları ile helikopterlerin İdlib ve çevresindeki ilçe, kasaba, belde ve köyleri yoğun bir şekilde bombaladığına değinen aktivistler, silahlı muhaliflerin İdlib'te Tel Mastuma askeri noktası ile rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı birçok noktayı ele geçirdiğini vurguladı.

Nusra: 12 askeri esir aldık

Nusra Cephesi'nden yapılan yazılı açıklamada da, savaşçılarının Masdume köyünün geçiş noktasında 12 askeri esir aldığı ve 2 tankı ele geçirdiği bildirildi. Çatışmalarda Suriye ordusuna bağlı onlarca askerin hayatını kaybettiği, Nusra Cephesi'ne bağlı 6 savaşçının öldüğü iddia edildi.

Esed güçlerinin bağlantısı kesiliyor

Suriye Canlı Haber Ağı (SLN) ise muhaliflerin kent merkezinin girişinde bulunan el-Masdume ve el-Masara köylerini, valilik binasını ve sanayi bölgesini kontrol altına aldığını bildirdi.

SLN ayrıca çatışmaların emniyet birimlerinin bulunduğu bölgede, Korniş, Seken Şebabi, Ram ve Sabah Kıti’ geçiş noktalarında devam ettiği kaydedildi. Nusra Cephesi güçlerinin Esed rejimine bağlı unsurlara yardım nakliyatını önlemek için Eriha-İdlib yoluna patlayıcı yerleştirdiği aktardı.

Aktivistler ayrıca muhalif savaşçıların Esed rejimi yanlısı el-Fua köyü ile kent merkezi arasındaki yolu, rejime bağlı askerleri kuşatma altına almak için kestiğini ve rejimin İdlib merkezindeki bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.