PYD'deki Amerikalı asker: Brian Wilson

Suriye’ye giden Amerikalı Brian Wilson, IŞİD'e  karşı savaşan PYD güçlerine katıldı. Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’ne konuşan Wilson, PYD güçlerinin Amerika’nın yapamayacağı işi yaptığını öne sürdü.

PYD SAFLARINDA IŞİD'E KARŞI SAVAŞIYOR

"İki yıl aşkındır, IŞİD ve değişik terör örgütlerine karşı savaşıyorlar." ifadelerini kullanan ve PYD saflarında çatışmaya giren Amerikalı Brian Wilson, daha iyi silah ve teknolojiyle savaşmanın daha kolay olacağını vurguladı.

"ÇOK MİSAFİRPERVERLER"

Wilson, PYD güçleri arasında kadın veya erkek ayrımı olmadığını, Kürt bölgelerindeki etnik ve dini çeşitliliği de beğendiğini anlatırken, "Kürtleri ve burada yaşayan Arap, Hıristiyan, Müslüman, Çeçen ve Ermeniler’i de seviyorum. Onlar çok misafirperverler" diye konuştu. Amerika Dışişleri Bakanlığının, terör örgütlerine destek vermedikleri sürece Amerikan vatandaşlarının bu savaşa katılmasında sakınca görmediğini bildirdiği ifade edildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.