Şii Milisler Irak'ta Terör Estiriyor

Şii Bedir Tugayları’nın Kerkük’e bağlı Xurmatu ilçesine yerleştirildikten sonra ilçede ve çevresinde yaptıkları halkın büyük tepkisini çekiyor.

Xurmatu ilçesi güvenlik kaynakları, Şii Bedir savaşçıları’nın Sünni sivilleri kaçırdığını ve halka kötü muamelle yaptığını aktardı.

Kaynaklardan alınan bilgiye göre, bir önceki gece Xurmatu’nun Eskeriya mahallesinde iki kardeş Bedir grubu tarafından kaçırıldı. Kaynaklar, Şii milislerin halka ait mallara keyfi olarak el koyduklarını, bazı evleri talan etiklerini ve hırsızlık yaptıklarını söyleyerek, bu konuda ilgili mercilere bu grup hakkında bir kaç şikayet dosyasının aktarıldığını ifade etti.

Xurmatu’da bulunan güvenlik kaynakları Şii milislerin ilçede sivil halkın yaşamına müdahale etiğini bunun üzerine Xurmatu polis gücü ile aralarında çatışmaların yaşandığını ve her iki taraftan da yaralıların olduğu bilgisini aktardı.
Kaynak : BasNews

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.