2 Filistinli Sinagoga saldırdı: 5 İsrailli öldürüldü

Batı Kudüs'teki bir sinagoga sabah saatlerinde saldırı düzenlendiğini aktardı. Saldırıda en az beş İsrailli ve eylemi gerçekleştiren iki Filistinli hayatını kaybetti.

Dört kişi de yaralandı. Yaralıların durumunun ağır olduğu bildiriliyor.


İsrail Emniyet Sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı açıklamada, "Kudüs'teki Sinagog saldırısında 4 İsrailli öldü,7 kişi yaralandı. Kudüs’ün Har Nof mahallesinde yer alan Sinagog’a ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişi, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldü” ifadesini kullandı.İsrail polisi ayrıca saldırıyı , Doğu Kudüs'te yaşayan  Gassan ve Udey Abu Cebel isimli kuzenlerin gerçekleştirdiğini belirtti..


Polisin hemen olay yerine intikal ederek alanı kuşattığını belirten Rosenfeld, yaralıların hastaneye kaldırılarak tedavisine başlandığını kaydeti.

Polis, olayı gerçekleştiren saldırganların kimliğine ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Hamas: İsrail'in işlediği suçlara tepki

Öte yandan Hamas saldırıyı, "İsrail'in işlediği suçlara doğal bir tepki" olarak değerlendirdi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kudüs'te düzenlenen saldırı, başta Gazze ablukası olmak üzere İsrail'in sürekli olarak işlediği suçlara doğal bir tepkidir" denildi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı açıklamada "Bu kahramanca eylemi tebrik ediyoruz" dedi.

Ebu Zuhri açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bu eylemin,  Mescid-i Aksa  ve Kudüslüler hakkında yapılan ihlallere bir doğal  karşılık olduğunu düşünüyoruz. Biz bu eylemleri desteklediğimizin altını her zaman çiziyoruz.

Bu eylemlerin devamı için çağrı yaptık ve yapıyoruz. Bu  eylemlerin  gerçek değeri, Mescid-i Aksa’nın bir kırmızı çizgi olduğunu anlatmasıdır. Filistinliler, bizim kutsal mekanlarımıza yapılan saldırılara karşı teslim olmayacak. Filistinliler, kısıtlı imkanlarıyla saldırmaya devam edecek. İsrail cinayetlerini durdurana kadar biz bu eylemlerin devam etmesi için çağrı yapıyoruz. Bu eylemin, Hamas’ın düzenlediği bir eylem olmadığına dikkat çekiyoruz. Kudüs’teki bu eylemler, bizim organize ettiğimiz bir şey değil, bu tamamen İsrail’in ihlallerine karşı bir halk tepkisidir. Hamas Hareketi bir İntifada’nın başlaması için defalarca çağrılar yaptı. Bu kahramanca eylemlerin bir intifada başlangıcı olduğunu düşünüyoruz. Tüm işaretler bunu gösteriyor.

Gazze'deki İslami Cihad hareketi de saldırıyı tebrik ettiğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, Sinagoga düzenlenen saldırı, Hamas ve Ebu Mazen'in (Mahmud Abbas) kışkırtmaları ve uluslararası camianın bunu sorumsuz biçimde yok saymasının sonucudur. İbadet etmeye gelen Yahudi vatandaşlarımızın acımasızca öldürülmesine sert şekilde cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Kudüs'teki eylemi Filistin Halk Kurtuluş  Cephesi'nin askeri kanadı "Ebu Ali Mustafa Tugayları" üstlendi.

 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.