300 Uygur Türkü için hükümet devreye girdi

Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı Tayland’da yakalanan 300 Uygur Türkü için acil koduyla harekete geçti. Dışişleri Bakanlığı Tayland hükümeti ile temasa geçti. Bakanlık Tayland’dan Uygurların Türkiye’ye iade edilmesini istedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile bakanlığın devreye girdiği ve uyguların güvenli bir şekilde Türkiye’ye getirilmesi için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Dışişleri kaynakları kısa bir sürede içerisinde Uygurların Türkiye’ye getirilmesini planlandığını açıkladı. Baskıcı Çin hükümeti tarafından toprakları ellerinden alınan, dini baskılara maruz kalan Uygurlar çareyi ülkede kaçmakta arıyor. Tayland’da bir ormanda sahte pasaportlarla yakalanan 300 Uygur Çin’e iade edilirse ölüm cezası ile karşı karşıya kalacak. 300 Uygur, Türkiye tarafından kabul edilmediği takdirde Çin tarafından öldürüleceği ya da insan kaçakçılarının veya organ mafyasının eline düşecek.

Yeni Şafak | Nil Gülsüm

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.