300 Uygur Türkü kurşuna dizilebilir

İngiliz televizyonu Channel 4 öz yurtlarında insanca yaşamaları çok görülen Uygur Türklerinin trajedisini haberleştirdi.

Toprakları elinden alınan, dini baskılara maruz kalan Uygurlar kurtuluş için çareyi Türkiye'de arıyor. Kanalın haberine göre, 300 Türk'ün umuda yolculuğu Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'dan kaçışla başladı.

Grup, insan kaçakçılarının yardımıyla Tayland'a geçti. Sığınmacıların çoğu kadın ve çocuktu. Ölümden kaçmaya çalışan Uygur Türkleri Malezya'ya ulaşmaya çalışıyordu. Oradan bir yolunu bulup Türkiye'ye geleceklerdi.

Tayland polisi onları 9 ay önce ormanda aç ve susuz halde buldu. Eğer Çinvatandaşı oldukları anlaşılırsa Tayland, 300 Türk'ü Çin'e geri gönderecek. Bu da ölüm demek.

Tek istedikleri Türkiye'de yaşamak. Çünkü artık Doğu Türkistan'da şansları kalmadı..

Çin zulmünden kaçıp Tayland'a sığınan ve Türkiye'nin kendilerini kabul etmesini bekleyen Uygurlar'ın hikayesi ister istemez akla 1945 yılında yaşanan Boraltan Köprüsü hadisesini getirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.