ABD Bu İstifa İle Sarsıldı!

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'ın Başkan Obama'nın talimatı üzerine istifa ettiği belirtiliyor. Bu karara  ulusal güvenlik ekibinin birçok küresel krizle mücadele etme konusunda yetersiz kalmasının neden olduğu ifade ediliyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın özellikle IŞİD'le mücadelede Hagel'ın yanlış isim olduğunu düşündüğü iddia edildi.
Amerikan New York Times gazetesi de ABD Başkanı Barack Obama'nın Afganistan, Irak ve IŞİD konusunda Savunma Bakanı Chuck Hagel'la fikir ayrılığı yaşadığı, bu nedenle Hagel'ın istifasını istediğini ileri sürdü.
OBAMA KARARI DUYURDU

ABD Başkanı Barack Obama, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in görevinden ayrılacağını duyurdu.
NY Times, Hagel'in istifa etmesi yönünde kararın 2 hafta devam eden görüşmelerin ardından Cuma günü alındığını yazdı.
Yetkililer, Hagel'in görevinden ayrılması kararının IŞİD tehdidi ile mücadelede Hagel'in yeteneklerinden farklı nitellikler gerektiğinin kabul edilmesi anlamına geleceğini ifade ediyorlar.
ÜÇ İSİM GÜNDEMDE

ABD Başkanı Obama yeni bir savunma bakanı atayana kadar Chuck Hagel'ın görevinde kalacağı da belirtildi. ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'ın boşaltacağı koltuk için Michele Flournoy, Jack Reed ve Ashton Carter'ı ismi geçiyor
Kaynak : Ajanslar

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.