ABD'de son 3 ayda 14 kişi polis tarafından öldürüldü

ABD'de Ferguson'da 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ın polis tarafından vurularak öldürülmesi, ülkede polis tarafından vurularak öldürülen başka siyahi kişileri gündeme getirdi.

14 KİŞİ POLİS TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

The Daily Beast sitesinin haberine göre, Michael Brown'un 9 Ağustos'ta beyaz polis memuru Darren Wilson tarafından öldürülmesinden bu yana ABD'de en az 14 kişi polis kurşunuyla hayatını kaybetti. Bu kişiler arasında 6 siyahi genç bulunuyordu.

SİYAHİLERİN ÖLDÜRÜLME OLASILIĞI 21 KAT DAHA FAZLA

Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) "haklı görülebilecek sebeplerle" vurulan zanlılarla ilgili veri tabanına göre, 2005-2012 yılları arasında her yıl ortalama 96 siyah, beyaz bir polis memuru tarafından vurularak öldürüldü. 2013'te bu rakam peş peşe üçüncü kez artış gösterdi. Son yapılan araştırmalar, genç siyahi erkeklerin polis tarafından öldürülme olasılığının beyaz akranlarından 21 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.

ÖLDÜRÜLMELER RUTİN HABERE DÖNÜŞTÜ

California Berkeley Üniversitesi Öğretim Üyesi Hatem Bazian, siyahilerin polis tarafından vurularak öldürülmesinin sıradanlaştığını belirterek, "Siyahilerin polis tarafından vurulduğuna dair gazetelerde çıkan haberlerin sayısı giderek artıyor. Bu öldürmeler artık rutin habere dönüştü" dedi.

ÖLDÜRÜLEN SİYAHİ GENÇLERİN PROFİLLERİ

Habere göre 9 Ağustos'tan beri vurulan 6 siyahi gencin yaşları 12 ila 19 arasında değişiyor. Bu gençlerin profilleri ise şöyle sıralanıyor:

Tamir Rice: 12 yaşında, 22 Kasım'da Cleveland'da bir polis memuru tarafından elindeki oyuncak silahın gerçek olduğu zannıyla vurularak öldürüldü.

Cameron Tillman: 14 yaşında, 21 Eylül'de Louisiana eyaletinin Terrebonne kentinde boş bir eve silahlı kişilerin girdiğine dair bir ihbar sonrası polis tarafından vurularak öldürüldü. Cameron'un üzerinde bulunan silahın oyuncak olduğu ortaya çıktı.

Laquan McDonald: 17 yaşında, Chicagolu bir polis memuru tarafından araba hırsızlığı yaptığı ve elindeki bıçağı bırakmayı reddettiği gerekçesiyle vurularak öldürüldü.

VonDerrit Myers Jr: 18 yaşında, ekim başında Michael Brown'ın vurulduğu yere yakın bir yerde, görevde olmayan bir polis memuru tarafından 17 kez ateş edilerek öldürüldü. Polis memuru, önce Myers'in kendisine 3 kez ateş ettiğini iddia etti, ancak ailesi Myer's yanlış hiçbir şey yapmadığını, elindekinin sandviç olduğunu savundu.

Qusean Whitten: 18 yaşında, Ohio'da bir mağazayı soymaya çalıştığı gerekçesiyle polis tarafından vurularak öldürüldü.

Roshad McIntosh: 19 yaşında, ağustos sonunda polislere silah doğrulttuğu gerekçesiyle öldürüldü. McIntosh'un ailesi oğullarının elleri havada yere diz çöktüğünü iddia etti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.