Android 5.0 Lollipop nedir? Ne zaman gelecek?

Android, yeni sürümü 5.0'ın Lollipop ismi ile duyurulmasının ardından akıllı telefonlarda yerini almaya başladı. Daha önce de Android sürüm isimlerini tatlı isimleri ile adlandıran Google, bu geleneğini bozmayarak Android 5.0 sürümüne de Lollipop ismini vermiş oldu.

Android 5.0 ne zaman gelecek ve hangi telefon için ne zaman yayınlanacak diye sorarsanız aslında Nexus tabletleri başta olmak üzere pek çok cihazın Android 5.0 Lollipop güncellemesini almaya başladığını görebilirsiniz.

Nexus 7'lere Android 5.0 Lollipop güncellemesi

ASUS tarafından üretilen Nexus 7 tablete sahip olan kullanıcılar Android 5.0 Lollipop güncellemesini erkenden edinme imkânından yararlanacak. 2012 ve 2013 Wi-Fi modelleri için güncelleme ücretsiz olarak indirilebilecek. Android 5.0 Lollipop güncellemesi Nexus 7 tabletleri birçok yeni özellikle donatıyor.

ASUS, Google işletim sisteminin en son versiyonu olan Android 5.0 Lollipop’u edinecek ilk dalga Android cihazları arasında Nexus 7 tabletlerin yer alacağını duyurdu. Böylelikle hem mevcut Nexus 7 sahipleri hem de henüz tableti edinmemiş olan tüketiciler güncellemeyle birlikte gelen bir dizi harika özellik ve geliştirilmiş güvenlik seviyesinin keyfini çıkarabilecek. Android 5.0 Lollipop güncellemesi ASUS tarafından üretilen Wi-Fi only model tüm Nexus 7 tabletlere ücretsiz olarak indirilebilecek.

HTC'ler için Android 5.0 Lollipop güncellemesi

HTC kullanıcılarının bu haftanın başında beklediği güncelleme, gecikmeli de olsa kısa süre içinde HTC One (M7) ve HTC One (M8) akıllı telefonlardaki yerini alacak.

Android 5.0 açıklaması HTC ürün müdürü Mo Versi’den gelmiş olsa da tarih konusunda tam olarak kesinlik söz konusu değil. Zira Twitter’da bir kullanıcının sorusu üzerine söz konusuaçıklamayı yapan Versi, hedeflerinin güncellemeyi cuma gününe yetiştirmek olduğunu söylemekle yetindi. HTC One (M8) ve HTC One (M7)’ye gelecek olan Android 5.0 güncellemesinin ilk etapta Google Play Edition modellerini kapsayacağını belirtelim.

HTC One (M8), HTC One (M7) - Kasım ya da Aralık

HTC One Mini 2, Desire 816 - Mart ya da Nisan

HTC One Max, HTC One Mini, HTC Butterfly S - Mart ya da Mayıs

Nokia'dan Android'li tablet

Nokia, N1 ismini verdiği Android tabletini resmen duyurdu. 7.9 inç IPS ekranı bulunan tablet, Intel'in 2.3GHz'lik 64bit 4 çekirdekli Z3580 işlemcisine sahip. GPU olarak da PowerVR G6430 var

Nokia'nın kendi Launcher'ı Z Launcher'ın yer aldığı ürün, Android 5.0 Lollipop işletim sistemini barındırıyor ve satış fiyatının da 249 dolar olması bekleniyor.

NOKİA N1 TABLETİN ÖZELLİKLERİ

2048 x 1536 ekran çözünürlüğü

2GB RAM

32GB dahili hafıza

8MP ana kamera, 5MP ön kamera, ikisi de 1080p

Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac

Stereo hoparlörler

5300mAh batarya

6.9mm kalınlık oranı bulunan cihazda alüminyum malzeme kullanılıyor ve 318 gram ağırlığında. Ayrıca üründe iki taraflı kullanılabilen micro USB 2.0 teknolojisi de mevcut.

Tablet, önce 19 Şubat 2015'te Çin'de satışta olacak. Ardından da Rusya ve diğer Avrupa pazarlarına gelmesi bekleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.