Bağdadi: "Sonuna dek savaşacağız" VİDEO

Sosyal medyada yayımlanan 17 dakikalık kayıttaki ses Bağdadi'ye ait.


Bağdadi, yayınlanan ses kaydında sonuna dek savaşacaklarını vurguladı, "Sadece tek bir asker kalsa bile, savaşçılarım asla savaştan kaçmayacak" dedi.

Irak ve Suriye'deki hava saldırılarının başarısız olduğunu savunan Bağdadi, "halifeliğinin" genişlediğini söyledi.

Kendisini destekleyenlerden dünya çapında "cihat volkanları" patlatılmasını isteyen Bağdadi, özellikle Suudi Arabistan'da saldırılar düzenlenmesini istedi.

"Suudi Arabistan yılanın başı"


IŞİD lideri Suudi Arabistan liderleri için ise "yılanın başı" ifadesini kullandı.

Geçmişte Suudi Arabistan Kralı Abdullah İran'ı "Orta Doğu'da yılanın başı" olarak nitelendirmişti.

ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye'de IŞİD mevzilerini vurmaya başlamasının ardından Bağdadi'den hiçbir açıklama yapılmamıştı.

Bağdadi'nin geçen hafta Irak'ın Musul kenti yakınlarında düzenlenen bir hava saldırısında öldüğü ya da yaralandığı öne sürülmüştü.

Ses kaydının hangi döneme ait olduğu henüz bilinmiyor. Ancak kayıtta geçen hafta cuma günü düzenlenen hava saldırısı sonrası yaşanan bazı gelişmelere atıfta bulunuluyor.

Bu gelişmeler arasında ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak'a takviye asker göndereceğini duyurması ile Libya, Mısır ve Yemen'deki cihat eden bazı grupların IŞİD'e bağlı olduklarını açıklamaları da var.

Son bir yılda Irak ve Suriye'nin önemli bir bölümünü kontrol altına alan IŞİD'in lideri, Haziran ayında Musul'u ele geçirmesinin ardından halifeliğini ilan etmişti.

Furkan Medya’nın yayınladığı ses kaydında el-Bağdadi, koalisyon saldırılarının başarısızlığa uğradığını savundu. Kendi verdikleri cihadı ise Volkanik olarak tanımladı.



 Youtube’da yayınlanan 17 dakikalık ses kaydının 13 Kasım saat 17:05’te yüklendiği dikkat çekiyor. Bağdadi ses kaydında Musul’da ‘ilan ettiği’ halifeliğin artık Suudi Arabistan, Yemen, Cezayir ve Mısır’a yayıldığını söyledi. Destekçilerine, yılanın başı olarak nitelendirdiği Suudi Arabistan yöneticilerine ve bu ülkedeki Şiilere saldırma çağrısı yaptı




[video width="640" height="360" mp4="http://www.anadoluhaberim.com/wp-content/uploads/El-Bağdadi-Ses-Kaydı-Abu-Bakr-al-Baghdadi-Demands-Volcanic-Jihad-كلمة-لأبي-بكر-البغدادي-ولو-كره-الكافرون.mp4"][/video]


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.