Erdoğan:Mescid-i Aksa'ya Yapılmış saldırı Türkiye'ye Yapılmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Cezayir'de Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Özel Konutu'nda basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Erdoğan, toplantı sonrası şu açıklamalarda bulundu:

"Cezayir, doğalgaz ithalatımızda dördüncü sırada yer alıyor. Cezayir, milli hidrokarbon şirketi SONATRACH ve bizim şirketimiz BOTAŞ, süresi 2014 Aralık ayında dolacak olan, doğalgaz alım satımına ilişkin sözleşmeyi 10 yıl süreyle uzattılar."

"Arada her ne kadar denizler, ülkeler olsa da arada engeller de olsa biz Cezayir'i yanı başımızdaki kardeşimiz olarak tanırız, biliriz. Son bir asır içinde Cezayir'in bağımsız, hür, güvenli, istikrarlı ve huzurlu bir ülke olmasını yeryüzünde en çok arzulayan millet de devlet de biz olduk."

"Türkiyeli iş adamlarının Cezayir'deki yatırımları dikkate değer boyutlara ulaştı ve inanıyorum ki daha fazla kolaylık sağlandığında, bu katkılar daha da artacaktır."

"DEĞİŞİMİ HALK KONTROL ETMELİ"

"Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşanan büyük değişiklikle ilgili olarak bizim önümüzdeki en önemli soru şudur: Bu değişimi bu bölgenin halkları mı kontrol edecek, yoksa son asırlarda yaşadığımız gibi dışarıdan birileri mi değişimi kontrol edecek? Hepimiz çok çok iyi biliyoruz ki biz kendi sorunlarımıza ithal çözümler ürettiğimizde sorunlar çözülmüyor. Hatta daha da derinleşiyor."

"FİLİSTİN'DEN BİZE NE DİYEMEYİZ"

"İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı barbarca saldırıyı hep birlikte üzülerek yaşadık. 'Bize ne' deme lüksümüz var mı? 'Filistin'in meselesi bizi ilgilendirmez' deme imkanımız var mı? O saldırı, Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır. Çünkü Mescid-i Aksa Filistinlilerin değil, hepimizin ortak mescidi, hepimizin en kutsal mekanlarından biridir. Kendi mescitlerimize, camilerimize kirli postallarla girmek neyse Mescid-i Aksa'ya girmekte aynen odur."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.