Fethullah Gülen'den Aynı Dergiye ikinci dava

Büyük Doğu- İbda çizgisinde yayın yapan Haftalık Baran Dergisi'ne kendisine hakaret edildiği gerekçesi ile dava açan Fethullah Gülen ve avukatları ikinci kez aynı dergiye yönelik suç duyurusunda bulundu...
Cumhuriyet Savcılığının daha önce ki hazırladığı iddianameyi Baran Dergisi internet sayfalarında yayınlamıştı..


 “ Basın yoluyla hakaret, tehdit, suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak, alenen hakaret” iddiasıyla Türk Ceza kanunun 106/2.D, 125/1, 125/4, 53/1 maddeleriyle ve cezalandırmak maksadıyla açılan dava İstanbul 2. Asliye Ceza mahkemesinde görülecek.

Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosunun dergimize yolladığı iddianamede, söz konusu şikâyetin içeriği şöyle anlatılıyor:


“Baran isimli haftalık derginin 299 sayılı ve Ekim 2012 tarihli sayının kapak sayfasında müştekinin dört ayrı resmi yayınlanarak resimlerin altına ve üstüne 'Fetullah Gülen içerdeki fitneci; Kâfirlere karşı merhametli, Müslümanlara karşı öfkeli; Ilıman İslamcı’ şeklinde tahkir edici ifadelere yer verildiği, yine aynı derginin ikinci sayfasında ‘BARANdan’ başlığı altında yayınlanan yazı içeriğinde, müşteki hakkında İslam’ı içinden tahrif ve tahrip etmeye çalışan, sapkınların kuklası, mağarasından iki de bir kafasını çıkarıp İslam’a, Müslümanlara salyalarını akıta akıta çemkiren, içerideki fitneci, kâfirlere karşı merhametli....''   ifadeleri yer alıyor...( http://www.barandergisi.net/mahkeme-ve-cezaevi/fetullah-gulenden-yazi-isleri-mudurumuze-ve-idari-isleri-mudurumuze-dava-h864.html )

Haftalık olarak yayınlanan dergi Facebook sayfasından ikinci kez açılan dava ile ilgili ise şu açıklamayı yaptı..

"Son Pensilvanyalı Fethullah Gülen' den dergimize bir dava daha;

"Zübük ve Avanesi" başlıklı dergimiz kastedilerek Yazı İşleri Müdürümüz M. Taha İnci ve Yazarımız Ömer Emre Akcebe hakkında hakaret ve iftira iddiasıyla "Müşteki Fetullah Gülen" tarafından bir dava daha açıldı...


Ayrıntılar, BARAN'ın yeni sayısında.."

 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.