Hamas: İntikam Operasyonları ile cevap verilecek

Hamas, bir Filistinlinin şoförlüğünü yaptığı otobüste cesedinin bulunması olayını "cinayet" olarak nitelendirerek kınadı. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, Filistinli Hasan Yusuf er-Ramuni'nin ölümünün "İsrail ırkçılığının bir yansıması" olduğunu, olayın ve bundan kaynaklanacakların tüm sorumluluğunun İsrail'e ait olduğunu kaydetti.

Ebu Zuhri, "İsrail'in işlediği suçlar"a, Filistin'in diğer kentleri ve Kudüs'te "intikam operasyonları ve direnişin tüm yönleriyle arttırılmasıyla" cevap verilmesi çağrısında bulundu. Kudüs'te, İsrailli bir otobüs firmasında şoför olarak çalışan Ramuni (32), otobüste asılmış halde ölü bulunmuştu. İsrail polisinin kısa sürede olayı ''intihar'' olarak açıklaması, tepkilere neden olmuş, Ramuni'nin Filistin medyasında yayınlanan fotoğraflarında yüz, sırt ve ayak kısmında morlukların olduğu görülüyor.

Fetih, Hamas, Filistin Kurtuluş Halk Cephesi ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Yahudi yerleşimcileri sorumlu tuttukları olaya tepki amacıyla bir günlük genel grev kararı almıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.