İHH'dan Çözüm Süreci Bildirisi

Bülent Yıldırım ilk olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu İYD Başkanları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda temsilciler Çözüm Süreci ve bölgedeki son gelişmelerle ilgili görüşlerini sundu. Yıldırım daha sonra Elazığ’daki iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Burada Çözüm Süreci’nin önemine vurgu yapan Yıldırım, Kürt meselesinin Mescid-i Aksa meselesiyle aynı olduğunu, İsrail bölgeyi karıştırarak Mescid-i Aksa’yı yıkmayı planladığını anlattı.

Görüşmelerin sonunda Çözüm Süreci’ne katkı sağlayacak bir bildiri hazırlandı. Ardından konuyla ilgili yapılan basın toplantısında, Çözüm Sürecinin hükümet HDP ve tüm örgütleri aştığını, halkın barış istediğini, son sözü artık halkın söyleyeceğini belirterek “HDP bölgede kendisinin dışındaki unsurları yok saymamalı, İmralı ile görüşmeler şeffaf olmalıdır” denildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu İYD Başkanları ile Elazığ’daki iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yapılan istişareler sonucu Çözüm Süreci ile ilgili hazırlanan bildiri yakında kamuoyuyla paylaşılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.