İHL’li sayısı 983 bine ulaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara’da yapımı tamamlanan 155 eğitim tesisinin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmasına, açılışı yapılan okulların Türkiye’ye, millete ve özellikle de Ankaralılara hayırlı olması temennisinde bulunarak başladı. Bugün, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden, Ankara genelinde 155 eğitim tesisini resmi olarak hizmete açtıklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: “2011 yılından bugüne kadar Ankara’nın tüm ilçelerinde, çoğunluğu okul olmak üzere 155 adet eğitim tesisi tamamlandı. Bu 155 tesis içinde anaokulları var, ilkokul var, ortaokul, liseler var. Bu 155 tesis içinde meslek liseleri var, kız meslek liseleri var, özel eğitim kurumları ve İmam Hatip Liseleri var. Toplamda bu tek açılış töreniyle 134 okulu, 17 spor salonunu, karşımda gördüğünüz gibi, 3 öğrenci pansiyonunu, bir konferans salonunu çocuklarımızın, gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu 155 büyük yatırım için az önce değerli arkadaşlarım da söyledi, 460 Trilyon Türk Lirası kullanılmak suretiyle bunlar inşa edildi. Yani yaklaşık yarım milyar lira kaynakla Ankara’ya birbirinden güzel 155 eğitim tesisini kazandırmış olduk.” 

“MODERN BİR İMAM HATİP OKULU KAZANDIRDIK”

“Diğer tüm İmam Hatip Okulları gibi Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin de Türkiye’nin önemli kademelerine, bilgili, donanımlı, ahlaklı nice genç yetiştirdi” ifadesini kullanan Erdoğan, Ankara’nın en büyük İmam Hatip Lisesinin yetersiz altyapısını görerek, buraya yeni bir okul inşa etme kararı aldıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşaatın çok kısa sürede tamamlandığını ve yaklaşık 30 milyon lira tutarındaki bir yatırımla Ankara’ya son derece modern, tam anlamıyla muhteşem bir İmam Hatip  okulu kazandırdıklarını kaydetti. Erdoğan, “Yemekhanesi, konferans salonu, otoparkı, derslik ve idari binalarıyla Ankara adeta örnek bir okula, prestijli bir okula sahip oldu. Burada on yıllar boyunca tatbikat camisi olarak kullanılan camiyi de görüldüğü gibi yeniden inşa ediyoruz. Hem semt sakinlerine, hem öğrencilerimize güzel bir cami kazandırıyoruz” diye konuştu.

“İMAM HATİPLERE UYGULANAN HAKSIZLIĞI BİZ KALDIRDIK”

“Biz bir kırılma noktası yaşadık. O günler gerçekten çok acıydı. Rabbimden niyazım odur ki bir daha o günleri inşallah bu güzel vatanımızda görmeyeceğiz” değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, 28 Şubat sürecinde İmam Hatip okullarının orta kısımlarının kapatıldığını, lise kısımlarına da katsayı engelinin getirildiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu ızdırabı, o süreci yaşamış bir baba olarak çok iyi bilirim. Ama bu ızdırabı yaşamamış, o sıkıntıları çekmemiş olanlar, bunu anlamaz. Türkiye genelinde meslek liselerinin, İmam Hatip  okullarının öğrenci sayıları çok hızlı bir şekilde düştü. Başbakanlığımız esnasında İmam Hatip okullarına uygulanan bu haksızlığı, eşitsizliği, adaletsizliği hamdolsun biz ortadan kaldırdık.”

“KİLİTLERİ TEK TEK SÖKTÜK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İmam Hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük attık, bu okullara giden yollardaki engelleri tek tek kaldırdık. 2002-2003 öğretim yılında, Türkiye genelinde 440 İmam Hatip Lisesinde, 64 bin 500 öğrenci eğitim-öğretim alıyordu. Şu anda, ortaokul ve lise kısmıyla 2 bin 638 okulda, 983 bin öğrenci eğitim-öğretim alıyor. Yani, öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı” dedi. Erdoğan, eğitimde alanında hem katsayı adaletsizliğine son verdiklerini, ‘hem 4+4+4 kod numarası 444’ sistemine geçerek, meslek liselerinin, İmam Hatip okullarının önündeki büyük engeli kaldırdıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son hükümetin orta öğretim kurumlarında, başörtüsü yasağını kaldırmak gibi son derece isabetli bir adım attığını dile getirdi. 

Tüm İmam Hatip öğrencilerinden bir ricası, bir temennisi, arzusu olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: ‘’Bir İmam Hatipli büyüğünüz olarak söylüyorum, dört çocuğunun dördünü de İmam Hatipte okutmuş bir büyüğünüz olarak söylüyorum, o eski günlerin, yeniden geri gelmesine sizler müsaade etmeyeceksiniz. Tarihten ibret alacaksınız, bizim yaşadıklarımızdan, ağabeylerinizin, ablalarınızın yaşadıklarından ibret alacaksınız. Adeta sürgüne gider gibi Avrupa’nın köşelerinde okuyan ablalarınızı, ağabeylerinizi unutmayın. Gerçi, onlar bir sürgün yediler ama Türkiye’ye geri dönerken, bir kısmı doktor olarak döndü, bir kısmı mühendis olarak döndü vs. Hakikaten kötü komşu ev sahibi yaptı, öyle oldu. Sizlerin tarihin tekerrür etmesine inşallah izin vermeyeceksiniz. Bunu biliyorum çünkü sizler ibreti aldınız. İbret alanlar için tarih tekerrür etmez. Eski Türkiye’ye dönüşe sizler inşallah mahal vermeyecek, imkan tanımayacaksınız.” Zorlu ve uzun bir mücadele verdiklerini ancak sabrettiklerini vurgulayan Erdoğan, “Üniversitelerde başörtüsünü yasakladılar, sabrettik ama mücadeleden yılmadık. İmam Hatip okullarında baş örtüsünü yasakladılar, sabrettik, tahammül ettik ama mücadele ettik. Ardından İmam Hatiplerin orta kısmını kapattılar, liselere katsayı engeli getirdiler ona da sabrettik, ona da tahammül ettik ama demokratik hak mücadelesinde de sebat ettik” diye konuştu.

“BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE EDİYORUM”

Yeni Türkiye’ye gönülden inandığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük Türkiye için mücadele ediyorum. Arkamızdan, yeni Türkiye’ye inanan, özgüvenli, umutlu, heyecanlı bir gençlik geldiğini görüyor; bununla da iftihar ediyor ve Rabbime hamd ediyorum. Bugün Ankara’da açtığımız bu okullarımızla birlikte bütün okullarımızın aydınlık, parlak, güçlü bir geleceğe vesile olmasını diliyorum. Tekrar bu okulların inşasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. İmam Hatip okullarımızın ismini taşıdığı, merhum Tevfik İleri’yi bir kez daha rahmetle yâd ediyorum.” Erdoğan, tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileyerek, Öğretmeler Günü’nü tekrar tebrik ettiğini söyledi. 

GÖRMEZ’İN DUALARI İLE AÇILDI

Erdoğan, konuşmasının ardından eğitime katkıda bulunan hayırsever vatandaş Mehmet Akan’a plaket takdim etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra protokol üyeleri ile okulların toplu açılışını gerçekleştirerek kurdele kesti.
Öte yandan, kurdele kesimi öncesinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, dua etti. Duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Az önce Mehmet hocamız, tekrar İmam Hatip’te okumak istediğini söyledi” diyerek güldü. Açılışın ardından Erdoğan, beraberindeki heyetle okulu gezdi. Açılış törenine, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İzmir Milletvekili ve eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yazar ve düşünce adamı Nuri Pakdil, bazı milletvekilleri, İmam Hatip mezunları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra hizmete giren Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Erdoğan öğrencilerle sohbet etti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.