IŞİD'le ateşkes görüşmeleri sonuçsuz kaldı

IŞİD'le çatışan Ahrar-üş Şam, Nusret Cephesi ve İslami Cephe arasındaki ateşkes görüşmeleri sonuçsuz kaldı.

Muhacir ve Ensar Ordusu lideri Komutan Selahattin tarafından yapılan müzakarelerden bir sonuç elde edilemedi.

Esed rejiminin Halep kuşatması sürerken direniş grupları IŞİD'le bir ateşkes anlaşmasına varmak için müzakereci olarak Çeçen komutan Selahattin'i seçmişlerdi.

Komutan Selahattin'in Rakka'ya giderek IŞİD liderleriyle yaptığı görüşmeden elde edilen neticeyi, Selahattin kendisi bir açıklama yaparak duyurdu.

IŞİD Savaşa Devam Diyor

Esed rejimiyle sıcak çatışmanın yaşandığı Liyramon'da ateş altında bir açıklama yapan Çeçen komutan, IŞİD'in tüm İslami grupları tekfir etmeye devam ettiğini ve "Nusret Cephesi de dahil tüm grupların mürted olduğunu" kendisine ifade ettiklerini söyledi.

Komutan Selahattin ayrıca, IŞİD taraftarlarının kendisinin Rakka'ya gitmesi üzerine "Selahattin Rakka'ya IŞİD'e biat etmeye geldi" şeklinde yalan haberler yaydığını söyleyerek, "barış görüşmelerini dahi bu şekilde kulladılar" dedi.

Kafkasya Emirliğine Bağlıyız

Muhacir ve Ensar Ordusu lideri Selahattin kendisinin ve grubunun Dokko Umarov'a biat ettiğini, Umarov'un "şehid" edilmesinden sonra ise yeni Kafkasya Emiri Ali ebu Muhammed'e biat ettiğini duyurdu. Çeçen komutan, "bu biatımız Allah'ın izniyle kıyamete kadar baki kalacaktır"diyerek sözlerini tamamladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.