IŞİD Kerkük'ün güney bölgelerine saldırdı

Kerkük'teki Kuzey Gaz şirketine IŞİD tarafından düzenlenen havan topu isabet etti. Yapılan saldırıya karşılık veren Irak güçleri, IŞİD'in ilerleyişini durdurdu.

EŞ ZAMANLI SALDIRILAR

Güney kesimdeki ve güvenlik güçleri kontrolünda bulunan Mektep Halid, Telilwerid ve Molla Abdullah köyüne IŞİD tarafından eş zamanlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri ve Peşmerge IŞİD'e top, havan mermisi, uçaksavar ve makinalı tüfeklerle karşılık verdi.

PEŞMERGELERDEN KERKÜK'E OPERASYON

Yaşanan çatışma üzerine bölgeye asker sevkiyatı yapıldı. Peşmerge büyük bir takviye güç gönderdikten sonra karşı saldırıya geçtiği bildirildi. Kerkük il meclisi üyesi Necat Hüseyin, konuyla ilgili DHA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah erken saatlerde başlayan çatışmaların hala devam ettiğini belirtirken saldırı sonrası çok sayıda peşmerge birliğinin Kerkük'ün güneyine ulaştığını ve IŞİD'e karşı saldırıya geçildiğini ifade etti. Hüseyin, Peşmerge Güçleri'nin 4 ayrı koldan operasyona başladığını da sözlerine ekledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.