IŞİD Kobani'de sınır kapısına yüklendi

IŞİD ilçenin dünyayla tek bağlantı noktası olan Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yüklendi. İki büyük bombalı araçla sınır kapısına yüklenen IŞİD'in kapıyı almak üzere olduğu belirtiliyor.


Kobani'de IŞİD ile YPG/ÖSO/Peşmerge arasında devam eden çatışmalar daha çok ilçenin merkezi ve batısında yoğunlaşıyordu; ancak bugün IŞİD ilçenin dünyayla tek bağlantı noktası olan Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yüklendi. İki büyük bombalı araçla sınır kapısına yüklenen örgütün kapıyı almak üzere olduğu belirtiliyor.



KOBANİ'DE SON DURUM


Barzani ve PKK'ya yakın internet sitelerinde Kobani'nin yüzde 80'nin YPG'nin kontrolüne geçtiği yönünde haberler yapılsa da IŞİD hala ilçenin yarısından fazlasını elinde bulunduruyor.


YPG'nin elinde bulunan ilçenin batı tarafı üç koldan IŞİD tarafından sarılmış durumda. Son iki gün boyunca top atışlarıyla vuulan  YPG bölgesine bugün sabah saatlerinde yoğun bir saldırı başladığı belirtiliyor.


Sınır kapısındaki saldırılar ise bomba yüklü araçlarla gerçekleşti, ancak sonucu henüz belli değil.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.