İstanbul maratonunda Mescid-i Aksa eylemi

Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan etkinliğe katılan Anadolu Öğrenci Birliği üyesi grup, üzerinde "Mescid-i Aksa Onurumuzdur. Onuruna Sahip Çık" yazılı pankart açtı. Yürüyüş sırasında Filistin bayrakları da taşıyan birlik üyeleri, zaman zaman slogan atarak İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Anadolu Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çamurluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şu değerlendirmede bulundu:

"İsrail'in Mescid-i Aksa'da yapmış olduğu zulmü protesto etmek amacıyla ses vermek için İstanbul Maratonu içerisindeyiz. Maratona hazırlanırken biz büyük bir pankart hazırladık. Genç arkadaşlarımızın, öğrenci arkadaşlarımızın Filistin davasına sahip çıktığını, İstanbul Maratonu'nda tüm halkımıza haykırmak istiyoruz. Bunun için buradayız. Oradaki bütün halkımızı da Filistin'e, Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaları konusunda davet edeceğiz. İnanıyoruz ki halkımız bu konuda çok duyarlıdır ve bu desteğimize sahip çıkacaktır."

MÜLTECİLER İÇİN DE YÜRÜDÜLER

Halk Yürüyüşü'nde yer alan ve mesajlarını bu organizasyon vasıtasıyla duyurmaya çalışan gruplardan biri de Yeryüzü Doktorları oldu.

Dünyanın birçok noktasında mülteci konumuna düşen insanlara yardım amaçlayan grup, "Mültecinin Vatanı Yeryüzüdür" yazılı dev bir pankart açarak yürüyüşte yer aldı.

Öte yandan, aralarında Kızılay, Yeşilay ve Genel Maden İşçileri Sendikası'nın yer aldığı çok sayıda kurum ile kuruluş da yürüyüşte yer alarak sosyal mesajlarını paylaştılar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.