Mahmud Hoca Efendi'den Bandırma'ya ziyaret

Mahmud Ustaosmanoğlu, Büyük Veli Ali Rıza Bezzaz Hazretleri'nin Bandırma'da bulunan kabrini ziyaret etti.

Ustaosmanoğlu, ziyaret sırasında vatanın birliği ve bölünmemesi için dua etti. Mahmud Efendi Hazretleri, Altın silsilenin 34. halakası ve aynı zamanda Şeyhi Ali Haydar Efendi’nin Şeyhi olan Ali Rıza el-Bezzaz Hazretlerini ziyaret etti. Ziyarette Cübbeli Ahmed Hoca Efendi, Ahmed İslamoğlu, Mustafa Ekin, Adem Şener ve Adem Turan gibi hocalar da hazır bulundu.

Kabir başında okunan Yasin-i Şeriften sonra Cübbeli Ahmed Hoca Efendi, bütün mazlum Müslümanlara dua ettikten sonra vatanın birliği, bölünmemesi için de dua etti. Vatanın emniyetinden sorumlu olan askere ve polislere de muhafaza ve muzaffer olması için duada bulundu. Mahmud Efendi'nin yanında bulunan sevenleri de bu dualara amin dedi.

Mahmud Efendi Hazretleri de 1952’de askerlik vazifesini yapmak üzere geldiği Bandırma’da şeyhi Ali Haydar Efendi ile tanışmış ve nihayetinde onun halifesi olmuştu. Mahmud Efendi, bu sebeple hayatı boyunca Bandırma'ya büyük önem vermiş, sıkça Ali Rıza el Bezzaz Hazretleri'ni ziyarette bulunmuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.