Mescid-i Aksa için gerekirse milyonları yığarız

Yıldırım, Elazığ'daki bir otelde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki yardım derneklerin temsilcileriyle bir araya geldi.

Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, İsrail'in eskiden beri planladığı hedefleri tek tek yerine getirdiğini ve bu konuda çok kararlı olduğunu belirterek, "Bu hedef, Mescid-i Aksa'nın yıkılmasıdır, Müslümanların değerlerine hakaret edilmesidir, Müslümanları sindirmektir. Bu nedenlerle İslam dünyasının kendi iç problemleriyle uğraşmasını hedefledi. İslam dünyası içerisinde savaşlar artıkça, mezhep kavgaları ve etnik çatışmalar çoğaldıkça ve Mescid-i Aksa'yı düşünme oranı azaldıkça Mescid-i Aksa'ya saldırdı ve buranın yıkılması için de faaliyetlerini arttırdı" diye konuştu.

İsrail'in şu anda Mescid-i Aksa'nın altındaki kazı çalışmalarına devam ettiğini, bu arada Mescid-i Aksa'ya girişler yaptığını ve Müslümanların girişlerini yasakladığını kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Böylece yarın, öbür gün Mescid-i Aksa yıkılsa, bunlar da Mescid-i Aksa'ya girip 'buranın bir kısmı Yahudilerindir' diye teyit ettirse, bu dünyaya anlatsalar, Mescid-i Aksa yıkıldıktan sonra tekrar onarım aşamasında diyecekler ki 'burada bizim de hakkımız vardır, şurası zaten Yahudilerindir. Mescid-i Aksa'nın şu tarihte alınan bir kararı vardır. Şu tarihte Yahudiler buraya giriyor.' Aynen Halil İbrahim Camisi gibi yapmak istiyorlar. Onun için özellikle Türkiye'deki bir takım kışkırtmaları, Suriye'deki iç savaşı, Mısır'daki var olan bu karışıklığı da kullanarak, değerlendirerek Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını arttırdı."

Yıldırım, Türkiye ve Katar dışında dünyanın İsrail'in Mescid-i Aksa'ya girişine göz yumduğunu dile getirdi.

"TÜRKİYE HALKININ YÜZDE 86'SI İSRAİL'E KARŞI"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, "Kudüs savaşımız devam ediyor, biz Kudüs'ü alacağız ve kazanacağız" dediğini kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de diyoruz ki sen Kudüs'te savaş ilan edersen, bütün İslam dünyasının sivil toplum kuruluşları, toplumları ve dünya vicdan sahipleri, hepsi senin bu savaşına karşı elbette dik duracaklar. Taktikler oynayacaklar, seni yıpratacaklar, yalnızlaştıracaklar, senin gerçek yüzünü dünyaya anlatacaklar. Sevindirici bir şey var. Kitlesel anlamda sokağa çıkışlarımız az ama yapılan anketlerde Türkiye halkının yüzde 86'sı İsrail'e karşı. Bu İsrail halkını gerçekten tedirgin ediyor. Biz, Mescid-i Aksa'nın yanındayız. Gerekirse, milyonlarca insanı zamanı geldiğinde Mescid-i Aksa için Filistin'e doğru yürüyüşe geçirebilecek güçte ve kudretteyiz."

"SÜLEYMAN MABEDİ'NİN YERİ MESCİD-İ AKSA'NIN ORASI DEĞİL"

Mescid-i Aksa'da kazı çalışmalarının iki şekilde yapıldığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Birincisi, 'turizm tüneli' deniyor buna. Turistlerin işte Mescid-i Aksa'nın altını gezmeleri sağlanıyor. Güya, Mescid-i Aksa'nın altında başka bir dünya var. 'Aslında burası Süleyman Mabedi idi onun kalıntılarıydı' demek için yapılıyor. İkincisi de sinagoglar yapılıyor fakat hem İsrailli arkeologlar, hem de dünyadan gelen arkeologlar oradaki kazı çalışmalarında Süleyman Mabedi'ne yönelik herhangi bir bilgi ve belge bulamadılar. Süleyman Mabedi'nin yerinin orası olmadığı da çok iyi biliniyor. Doğal olarak, bu kazılarla Mescid-i Aksa deprem kuşağı üzerinde olduğu için yarın öbür gün kolay yıkılacak hale getiriliyor."

Yıldırım, bunun tamamen siyonizmin, emperyalizmin bir oyunu olduğunu ve özellikle Müslümanların birlik ve beraberliğinin oluşmaması için Mescid-i Aksa ekseninde yapıldığını sözlerine ekledi. Yıldırım, Ortadoğu'daki bütün yeraltı kaynakları ve enerjinin sömürülmeye çalışıldığını dile getirdi.

"ÇATIŞMALAR İSRAİL TARAFINDAN KÖRÜKLENİYOR"

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıda asla evinizde kalmayın, sokaklara çıkın ama şunu da çok iyi bilin ki şu anki Türk-Kürt çatışması olsun, Kürt-Arap çatışması olsun, Sünni-Şii çatışması olsun, Selefi-Sufi çatışması olsun hepsi bilinçli olarak İsrail tarafından körükleniyor. Sizler, bu oyuna gelmeyin. Kardeş kavgasında sağduyulu olun ama İsrail'in yaptığı zulme ve emperyalizmin yaptığı zulme karşı da sağduyunun adresi direniştir."

1 yorum:

  1. GEREKİRSE ! :) Gerekirse Hilafette kurardınız değil mi ? Komedi ya... Benim verdiğim parayla 4bin ezidiyi ağırladınızya hadi ordan...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.