Mirzabeyoğlu Ezber Bozacak

28 Şubat'ın kimine göre teröristi kimine göre mağduru Salih Mirzabeyoğlu, 16 yıl süren cezaevi hayatı sonrası bir konferansla geri dönüyor. Haliç Kongre Merkezi'nde 29 Kasım'da düzenlenecek konferansa , Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Bahçeli ve HDP Eşbaşkanı Demirtaş'ın da aralarında olduğu geniş bir yelpazeden konuklar davetli. Mirzabeyoğlu 28 Şubat'ın terör örgütü lideri mi, fikirleri yüzünden tutsak olmuş bir fikir adamı mı sorusuna ilk kez mahkeme salonunda değil, konferans salonunda yanıt verecek.
******

28 Şubat'ın "ağır" mahkumu Salih Mirzabeyoğlu 16 yıl sonra bir konferansla geri dönüyor. Mirzabeyoğlu 28 Şubat'ta kendisi için biçilen kimliği de aslında Mirzabeyoğlu kim sorusunu da ilk kez mahkeme değil, bir konferans salonunda anlatacak. Postmodern darbe olarak adlanlarılan 28 Şubat sürecinde, çocuğunu okula götürürken gözaltına alınan ve yaşadışı İBDA- örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Salih Mirzabeyoğlu, idamla yargılanıp, ömür boyu hapis cezasına mahkum edilmişti. Terörist örgüt lideri olarak girdiği cezaevinde, 16 yılını bir hücrede geçirdikten sonra, 28  Şubat mağduru olarak ve yeniden yargılanma hakkıyla tahliye oldu. Mirzabeyloğu 4 ay dışardaki dünyaya adapte olduktan sonra kendisine "Kumandan" diyenlere de "terörist" görenlere de aynı salonda konuşacak.
Herkes İçin Adalet Platformu tarafından 29 Kasım Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi Sadabat Salonu'nda düzenlenecek konferansa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri, siyasetçiler, yazarlar, akademisyenler, gazeteciler ve toplumun farklı kesimlerden isimler davet edildi. Konferansta sinevizyon gösterisiyle bugüne kadar hiç bilinmeyen fotoğraflarla ve bilgilerle Mirzabeyoğlu anlatılacak, tanıtılacak.
Konuşmacı koltuğunda fikir adamı Mirzabeyoğlu Konferansın Tertip Komitesi Başkanı Avukat Hasan Ölçer konferansla ilgili Habertürk'e konuştu. Avukat Ölçer, konferansı Mirzabeyoğlu'nun 16 yıldan sonra geri dönüşünün "gong sesi" olacağını söyledi. Konferansta konuşmacı koltuğunda aslında hiç değişmeyen tek yönüyle fikir adamı Mirzabeyoğlu'nun oturacağını söyleyen Ölçer şunları paylaştı: "Konferansın ana başlığı 'Adalet mutlaka.' Alt başlığı ise 'Yaşanmaya değer hayat için.' Sanırım bu iki cümle konferansta ne anlatılacağını açıklıyor. Adalet nasıl tesis edilir, adalet uygulayıcıları nasıl eğitilmeli, ne eksik. Sanırım 16 yıl adaleti arayan bir fikir adamından, adalet nasıl tesis edilir sorusunun yanıtını almak çarpıcı olacak. Ancak konferansta ne anlatacağını yalnız Mirzabeyoğlu biliyor. Şu kadarını söyleyebilirim ki ezberler bozulacak.

Mirzabeyoğlu 16 yıl önce gazete manşetlerinde kamuoyuna gösterilen terörist mi, fikir adamı mı bu konferansta öğrenme şansı bulacağız.

Ayrıca etkileyici bir sinevizyon gösterisi yapılacak."

Kaynak: www.herap.org

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.