Mısır Ordusuna Denizde Saldırı

Mısır Ordu Sözcüsü Muhammed Semir, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı açıklamada, Akdeniz'in Nil Deltası bölgesinde, kıyıdan 70 km uzaklıkta tatbikat yapan birliğe balıkçı tekneleriyle düzenlenen saldırı sonucunda 5 askerin yaralandığını, 8 askerin kaybolduğunu belirtti.


Semir, askerlerin karşılık verdiğini, ve saldırıyı düzenleyen 4 balıkçı teknesinin de imha edildiğini, 32 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Kaybolan 8 asker aranıyor.


Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada birliğe takviye güç gönderildiğini ve bu sayede saldırının püskürtüldüğü belirtildi.


Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği bilinmiyor. Ancak ülkedeki Ensar Beyt El Makdis isimli örgüt IŞİD'e bağlılıklarını bildirmiş ve saldırılar düzenleyeceğini açıklamıştı. Bu örgüt daha çok Sina yarım adasındaki kara birliklerine yönelik saldırısıyla biliniyor. Son olarak Kuzey Sina'da bu örgüt tarafından yapıldığı düşünülen saldırıda 30 Mısır askeri öldürülmüştü. Mısır donanmasına 2012'den bu yana saldırı düzenlenmiyordu.


Kaynak: Al Jazeera, 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.