Nusra'dan büyük gövde gösterisi

Suriye'de bütün dikkatler IŞİD-PKK / PYD Kobone Saldırılarına yoğunlaşırken El Kaide bağlantılı Nusret Cephesi İDLİB'de büyük bir gövde gösterisine imza attı.

Suriye'nin en büyük kentlerinden biri olan Halep saldırı altında olduğu ve Nusra'nın da bu kente saldırıları göz önüne alınırsa son konvoy önemli ipuçları vermekte.

Nusret Cephesi'nin İDLİB'deki bu başarısı Suriye'de devam eden iç savaşta dengelerin değişeceği ön görülüyor.

Nusret Cephesi'nin sosyal medya hesaplarından yayınladığı video'da İdlib şehrinde yola çıkan devasa bir askeri konvoy dikkat çekti. Onlarca tank ve zırhlı araçtan oluşan konvoy videosun'da İDLİB'de konuçlu Özgür Suriye Ordusuna bağlı Cemal Maruf ve Hazm hareketi'nin ağır silahlarının olduğu gibi Nusret Cephesi'nın eline geçmiş olduğunu da gözler önüne serdi.

Ayrıca, bugün gelen bilgide İdlib kenti kırsalında "Suriye Devrimciler Cephesi ve Hazm Hareketi" ile "Nusra Cephesi ve El-Aksa Ordusu" ittifakı arasında, devam eden çatışmalar Ahraru'ş Şam hareketi ve bölgedeki er'i mahkemenin girişimiyle sona erdiği ve Grupların Beşar Esed rejimi düşene kadar omuz omuza savaşacağı duyuruldu.

 

Anadolu Haber Günlüğü



 

 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.