Olay görüntüler için son dakika açıklaması

Van 6-7 Ekim'de Kobani eylemleri sırasında çıkan olaylarla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında park etmiş araçları, panzer yardımıyla alevlerin içine sürüklediği öne sürülen 1'i komiser yardımcısı 2 polis, açığa alındı. Van Valisi Aydın Nezih Doğan, konuyla ilgili müfettiş talep ettiklerini, 10 Kasım'da ise 2 polisin görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

ŞORUŞTURMA BAŞLATILDI

Vali Doğan şöyle konuştu:"7 Ekim 2014'te ilimiz ve bölgemizde yayın biçimde şiddet eylemleri oldu. Bu eylemler sırasında arkadaşlarımız çalışma yapıyordu. Çalışmalar esnasında bir görüntü elimize geçti. Bu görüntüyü inceledik ve soruşturma başlattık. Bu görüntü içerisinde rol alan bir komiser yardımcısı ile bir polisi 10 Kasım tarihinde görevden uzaklaştırdık. Bizim soruşturmamız sürüyor. Ayrıca müfettiş istedik. Müfettişlerin raporuna göre de hareket edilecek." 

 

OLAY :

6-7 Ekim olayları kapsamında meydana gelen gösterilerdeki vandallıklara müdahale sırasında bir polis panzerinin yaptığı hareket, bazı polislerin neye hizmet ettiği konusunda kuşkulara neden oldu. Van'daki sokak kameralarına yansıyan görüntülerde, yanan bir aracın üzerine giden polis panzerinin aracı söndürmek yerine, yanan aracın yakınındaki başka iki aracı daha sürükleyerek yakmaya çalıştığı görüldü. Aynı olay çevrede bulunan vatandaşlar tarafından çekilen görüntülere de yansıdı. Vatandaşların çektiği görüntülerde “Bu polisler ne yapıyor. O iki aracı da yansın diye mi sürüklüyor” dediği duyuluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.