Orta Afrika'da Hıristiyan Terörü devam ediyor

IŞİD’i İslam Devleti düşüncesinden dolayı gündemden düşürmeyen Batı medyası, Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki Hıristiyan terör örgütü Anti-Balaka’nın Müslümanlara uyguladığı vahşeti görmezden geliyor. Fransa’nın desteğiyle Müslümanlara karşı soykırım yapan örgüt sistematik işkence ve katliamları ile en vahşi Hıristiyan terör örgütü.

Başkent Bangui'de yerlerde sürüklenen bir adamın kafasına indirilen kayalarla öldürülmesine dair görüntüler, kesilmiş kol ve bacaklarla sokaklarda zafer gösterileri yapan milislerin fotoğrafları nedense dünya basınında IŞİD kadar yankı uyandırmıyor.

afrika1.jpg

1960 yılında petrol, elmas, uranyum ve altın madenlerini ulusal şirketlerine bağlayarak Orta Afrika Cumhuriyeti’nden “sözde” çekilen Fransa, 53 yıl aradan sonra yeniden ülkeyi askeri olarak işgal etti. Müslümanlara devlet eliyle baskılar yapılan Orta Afrika Cumhuriyeti’nde, Mart 2013’te ilk kez bir Müslüman’ın Cumhurbaşkanı olması, bütün dengeleri değiştirdi. Ekonomik kriz içindeki Fransa, Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki ticari menfaatlerini kaybedeceği endişesiyle işgale başladı. Hıristiyan Anti Balaka örgütüne silah gönderip Müslüman kıyımı yaptıran Fransa, iç güvenlik sorununu bahane ederek önce ülkedeki asker sayısını artırdı.

Kılıçlarla Müslüman öldürülüyor

Yerel dilde anti-pala, anti-kılıç anlamına gelen Anti Balaka terör örgütü Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Müslümanlara karşı akıl almaz işkenceler uyguluyor. Orta Afrika’nın eski Başkanı Bozizé tarafından yönetilen ve militan sayısı on bine yakın olan bu örgüt, güçsüz buldukları Müslümanları öldürüyor. Örgüt, ellerinde kılıçlarla genellikle taşradaki Müslümanlara saldırıyor.

afrika3.jpg

50 ya da 100 kişilik gruplar halinde dolaşan Anti Balaka üyeleri, çocuk, yaşlı, kadın demeden öldürüyor. Diri diri ateşe atıyor, kılıçla insanların vücudunu kesiyorlar, çocukların boğazını kesip, hamile kadınların karınlarını deşiyorlar ve timsahlara diri diri yem etme gibi insanlık dışı şiddet eylemleri gerçekleştiriyorlar. Örgütün bugün tek amacı Müslüman katletmek.

Başkent'te Müslüman bırakmadılar

Müslümanlara yönelik bu saldırılar başkent Bangui ve çevresindeki yakın illerde yoğunlaşırken gelinen noktada ülkenin başkenti Bangui’de neredeyse hiç Müslüman kalmadı, kalanlar da kendilerini gizlemek zorunda bırakıldı. Başkentteki tüm camiler tahrip edilmiş birçoğu tamamen yıkılmış durumda. Şiddet olaylarında hayatını kaybeden insanların sayısı ise açıklanmıyor.

Toplam nüfusu 4.5 milyon olan ülkede yaşanan bu kargaşa sonucunda yüz binlerce insan evini terk etti; iş yerleri, bankalar, klinikler kapandığı için 2.2 milyon kişi yardıma muhtaç duruma geldi. Bu arada canını kurtarmak için ülkeyi terk eden yaklaşık 1 milyon kişi komşu Kamerun ve Çad'a sığındı. Anti-Balaka’nın katliamlarından kurtulmayı başaran Müslümanlar, cami, okul, kamp gibi daha güvenli gördükleri yerlere sığındı.

Gerek uluslar arası ülkeler gerekse dünya medyası tarafından hiçbir müdahalede bulunulmayan Anti-Balaka’nın Müslümanlara yönelik vahşeti halen devam ediyor.

 

Milat Gazetesi

...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.