Prof. Pekünlü'nün teslim olması bekleniyor

Bir öğrencinin, hukuka aykırı olarak eğitim ve öğretim hakkını engellediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Eski Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü'nün, 10 gün içinde cezaevine teslim olması gerektiği bildirildi

Matematik Bölümü öğrencisi F.N.G'nin okula başörtüsüyle girerken fotoğrafını çekip, eğitim ve öğretim hakkını engellediği gerekçesiyle verilen 2 yıl 1 aylık hapis cezasına karşılık 4,5 ay cezaevinde yatması gereken Pekünlü, cezasını hangi cezaevinde çekeceğini öğrenmek üzere avukatı Murat Fatih Ülkü ile birlikte İzmir Adliyesi infaz savcılığına geldi.

Avukat Ülkü, infaz savcısının İzmir'deki açık cezaevlerinden birine girmesi beklenen Pekünlü'nün hangi cezaevine gireceğine dair kararı yarın açıklayacağını belirtti.

İki kez 6'şar ay infaz erteleme talebinde bulunan ve bu talebi kabul edilen Pekünlü'nün, infaz erteleme süresi yarın dolacak ve yarından itibaren 10 gün içinde cezaevine teslim olması gerekecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Üniversite öğrencisi F.N.G, öğretim üyelerinden Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü tarafından 2012 yılı Haziran ayında fakülte binasına başörtülü olarak girişinin engellendiği ve cep telefonuyla fotoğrafının çekildiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Pekünlü'ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmişti. Pekünlü'nün avukatı Murat Fatih Ülkü'nün kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay'a gönderilmiş ve karar onanmıştı.

Dava sürecinde YÖK'ün başlattığı soruşturma sonucunda görevden alınan Prof. Dr. Rennan Pekünlü emekliye ayrılmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.