Rudaw'a Kürt Kongresinde Saldırı

Rûdaw Medya Grubu ekibi, bugün Ankara’da düzenlenen Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) 5. Genel Kurulu’nu takip etmek üzere gittiği Kocatepe Kültür Merkezi’nde saldırıya uğradı.

HDK yanlılarının saldırısında, kameram Esad Aydın ile montaj sorumlusu Faruk Albayrak yaralanırken, kameraları da kırıldı. Saldırganlar, Rudaw ekibinin malzemelerine de el koydu.

MİT KANALISINIZ SUÇLAMASI
Rûdaw muhabiri Şevket Herki, ekip arkadaşlarına saldıran kişilere, malzemelerinin geri verilmesini, HDK tarafından davet edildiklerini belirtirken, saldırganlardan, “Siz MİT’in kanalısınız, burdan gidin” cevabını aldı.

Olay üzerine Rûdaw ekibi saldırganlardan şikayetçi oldu. Faruk Albayrak, olayı şöyle anlattı:

-“Kongreyi takip etmek üzere Kocatepe Kültür Merkezi’ne gitmiştik. Çekimlerden sonra, oturup montaj yapıyordum. O sırada 2’si kadın, 5 kişi bana ve kameraman arkadaşıma yönelip hangi kanaldan olduğumuzu sordu. Biz de ‘Rûdaw’ dedik. Ardından küfür ve hakaretlere başladılar. ‘Rûdaw MİT’in kanalı, sizler hainsiniz, işbirlikçisiniz' deyip saldırıya geçtiler.

7 KİŞİ RUDAW MUHABİRİNİ DÖVDÜ
Kameraman Esat Aydın olayı şöyle anlattı;

- “Görüntüleri geçmek için uygun bir yer bulmuştuk. Bir süre sonra oradan sesler gelince oraya gittim ve 7 kişinin Faruk’u dövdüğünü gördüm. Bir taraftan da bilgisayarımızı ve kameramızı kırıyorlardı. Kamerayı kırık bir şekilde kurtarabildim”. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.